Pánské údy létaly! Radoval se ze smrti Kubery, dostal pár facek. Od ženy. A promluvila známá osobnost

21.01.2020 11:24

Do hodnocení práce senátora Kubery se pustil i známý český herní vývojář Daniel Vávra. Došel k závěru, že Jaroslava Kuberu nakonec měli rádi skoro všichni. Až na „pár zakomplexovaných frustrátů z extrémní levice“. Ale ODS se podle vývojáře z oblíbenosti Jaroslava Kubery nepoučila. A padla také silná slova o muži, který se z Kuberovy smrti radoval.

Pánské údy létaly! Radoval se ze smrti Kubery, dostal pár facek. Od ženy. A promluvila známá osobnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Všechno zlé je k něčemu dobré,“ konstatoval Vávra a dodal, že z odchodu Jaroslava Kubery se dá vyvodit jedna dobrá věc a jedna špatná. „Ta dobrá je velké poučení. Češi ho měli rádi. Měli ho rádi tak, že se o něm píše na celé první straně Blesku. Měli ho rádi tak, že mu možná vystrojí státní pohřeb. Měli ho rádi tak, že o něm kromě pár zakomplexovaných frustrátů z extrémní levice nikdo neřekl křivého slova. Měli ho rádi tak, že byl 20 let v kuse senátorem, 26 let zastupitelem a 24 let starostou. Měli ho rádi, protože byl vtipný, konzervativní, politicky nekorektní, rozumný a tolerantní člověk, který úspěšně prosazoval pravicovou politiku, a přesto, nebo tedy právě proto byl neustále znovu volen do funkce. Měl výsledky. Jeho politika fungovala,“ zhodnotil výsledky zesnulého teplického primátora a šéfa Senátu.

Anketa

Byl Jaroslav Kubera dobrý politik?

70%
30%
hlasovalo: 9114 lidí

„Měli jsme ho rádi a vlastně jsme ani nevěděli, jak moc a že jsme ho měli rádi všichni. Možná proto, že z médií jsme měli dojem, že jsme jediní, kdo ho máme rádi. Že ho ostatní nemají rádi. Že je to pošuk z minulého století a měli bychom se cítit provinile za to, že ho máme rádi. A teď se ukázal opak. Měli jsme ho rádi skoro všichni,“ okomentoval mediální obraz šéfa Senátu před jeho úmrtím.

Pak se dostal ke špatné zprávě vyplývající z Kuberovy smrti. „Logicky by jeden řekl, že jestliže máte před sebou takto úspěšný vzor, budete se ho snažit minimálně napodobit, protože zjevně je to cesta k úspěchu. Kdyby existovala strana, kde je takových Kuberů více, pravděpodobně by měla většinu,“ spekuloval Vávra a dodal, že Kuberovy výsledky v komunální politice ukazují, že taková politika by vedla k prosperující zemi.

„Teď se podívejte na ty, co tam sedí. Co prosazují. Jak mluví. Koho reprezentují. Co dělají. A to včetně Fialovy, tedy pardon, Novotného ODS,“ srovnal Kuberu se zbytkem politické reprezentace. „V politice poptávka zjevně neurčuje nabídku. Neviditelná ruka v tomto selhala. Konzervativní národ má jako jedinou alternativu k socialistickému populistovi socialistické (říkají si liberálové) progresivisty, kteří chtějí něco, co tu skoro nikdo nechce, ale přesto je hodně lidí volí, protože musí volit mezi dvěma nechci a tohle jim připadá menší,“ seznal Vávra a ptal se, jak se to stalo. A odkázal na Kuberův novoroční projev.

Vávra hovořil ve svém příspěvku o „zakomplexovaných frustrátech z extrémní levice“ a jeden příklad člověka, který měl radost z Kuberovy smrti, jsme už publikovali.

Právě Štinglova slova komentovala publicistka Lucie Sulovská. A nebrala si servítky: „Tohle je hroznej čurák a jako čurák se vytrvale projevuje. Naposled jsem ho zaregistrovala, když umřel Milan Badal, kdy psal něco podobnýho.“

Dodala: „Tehdy jsem byla v Pešti, tak jsem si radši šla dát pořádný jídlo a pobrečet ke kamarádovi. Tentokrát takový štěstí mít nebude, mamrd. U koho byla ta diskuse?“ zeptala se. Byla informována, že k diskuzi došlo u piráta Jana Vrobela. „Když už jsi takovej kokot, že to i Vrobela donutí projevovat se lidsky...“ pravil na Štinglovu adresu Jan Palička z Info.cz. Rozebírala se také Štinglova minulost a jeho působení v neziskových organizacích jako Děti země nebo Greenpeace.

autor: kas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …