Papalášská show v orientálním stylu. Zdrcující kritika Zemanových cest do regionů od Bakalova novináře

24.02.2016 18:33

Do způsobu, jakým jsou připravovány návštěvy prezidenta republiky Miloše Zemana v jednotlivých regionech, se ostře pustil šéfkomentátor serveru Aktuálně.cz Jan Lipold. Kritizoval také samotné prezidentovy cesty po krajích. Mimo jiné mu vadí, že jsou „nepatřičně honosné“.

Papalášská show v orientálním stylu. Zdrcující kritika Zemanových cest do regionů od Bakalova novináře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Zemanovy návštěvy v krajích nesou rysy východní okázalosti

Lipold tvrdí, že návštěvy Miloše Zemana v krajích více a více mají tyto rysy: neobyčejně důkladnou zákulisní režii a také „jakousi východní okázalost“. „Jako by do provincie nezavítal prezident republiky (s přežívajícími monarchistickými prvky), ale rovnou pádišáh. Přijíždí Vyvolený a očekává (se) hold obyvatelstva. Ty dary už snad není na Hradě kam dávat,“ píše Lipold na serveru, který patří Zdeňku Bakalovi. Ten a jeho média v prezidentské volbě jednoznačně podporovali Zemanova protikandidáta Karla Schwarzenberga.

Celý text je ZDE.

Lipold se pozastavuje nad tím, zda je vůbec normální, aby prezident všude dostával nějaké dárky. „Jako by to bylo malé dítě. Nebo ó, Vaše blahorodí. O sortimentu – alkohol vede – nemluvě, a samopal od hejtmana Martina Půty byl vrchol. Respektive dno stupidity. Půta se znemožnil,“ míní Lipold.

Třináct majáčků přípravné inspekce

Poukazuje na to, že už „přípravná inspekce“, tedy lidé, kteří přijeli předem zajišťovat právě probíhající návštěvu Zemana v Libereckém kraji, si vůbec neláme hlavu s tím, že by mohla působit ne rovnou nenápadně, ale alespoň běžně. „Takže konvoj státních zaměstnanců (úředníků, policistů apod.) čítá třináct limuzín s blikajícími modrými majáčky,“ píše Lipold.

Banány nakrájet, jablka oloupat. Jinak by si to nikdo nebral

S lidmi, za kterými přijeli, prý vysoce postavení členové delegace mluví jako madam se služebnictvem. „Na stole bude drobné občerstvení. Nějaké ovoce, jablka oloupat, banány nakrájet, jinak by si to nikdo nebral. A také nějaké koláčky, pan prezident má rád makové. A samozřejmě popelníček,“ zaznělo prý. A také toto: „Jakmile dorazíme, musí být už na stole aperitiv. Poté pronese pan hejtman přípitek, pak pan prezident. Pak si pan prezident zapálí cigaretu a vy naléváte víno. Poprosím o plnější skleničku. A moravské, žádné francouzské, pan prezident je patriot. Při jídle pak všem nabídněte malé pivo.“

Lipold zmiňuje i to, že prezidentova návštěva Liberecka přišla Liberecký kraj na 235 tisíc korun. Komentátor také tvrdí, že prezidentské cesty jsou na naše poměry nepatřičně honosné.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…