Papež František dostal pozvání do Prahy

07.07.2016 18:54

Biskupové pozvou papeže Františka na krátkou pastorační návštěvu v Praze. Novinářům to dnes po zasedání českých a moravských biskupů ve Velehradě na Uherskohradišťsku řekl olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Papež František dostal pozvání do Prahy
Foto: Archiv
Popisek: Papež František

Papež byl pozván na velehradské Dny lidí dobré vůle, pozval jej také prezident Miloš Zeman. Mělo se zde uskutečnit setkání papeže s patriarchy ortodoxních církví, to se však již konalo na Kubě.

Podle Graubnera již proto není reálné, aby se toto pozvání vázané na stejné téma opakovalo, proto nyní zvolili biskupové obecnější pozvání do Prahy. Není vázáno k žádné konkrétní události, uskutečnit by se mohlo v příštím roce. „Nabízíme krátkou návštěvu Prahy,“ uvedl Graubner.

Dny lidí dobré vůle na významném moravském poutním místě patří k největším církevním událostem v zemi. Jsou oslavou příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Konají se vždy v předvečer svátku slovanských věrozvěstů.

Úterní mše přilákala přes 23 000 poutníků, dalších více než 15 000 lidí si nenechalo ujít pondělní benefiční koncert Večer lidí dobré vůle, který vynesl zhruba 1,4 milionu korun. Do Velehradu zamířili poutníci z Česka i ze zahraničí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…