Papež František ohromil věřící. A Stanislav Křeček udiveně dodal: Onehdy jsem zastupoval nájemníka...

20.01.2015 13:35

Papež František po návštěvě Filipín pronesl pro někoho možná překvapivý výrok, kterým vyzval k zodpovědnému zakládání rodiny. Někteří lidé si možná myslí, že se musí chovat jako králíci, aby byli dobrými katolíky, ale tak to není. Informuje o tom server BBC.

Papež František ohromil věřící. A Stanislav Křeček udiveně dodal: Onehdy jsem zastupoval nájemníka...
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Papež František se vrátil z návštěvy Filipín zpět do Říma. V zemi se mimo jiné setkal i s velkým počtem dětí žijících na ulici, o které se už nezvládají starat jejich chudí rodiče. Někteří lidé to mohou přičítat tomu, že církev nedoporučuje věřícím užívat antikoncepci. Papež ale nabídl jiný pohled.

„Někteří lidé si myslí, že – omluvte můj výraz –, že aby byli dobrými katolíky, měli by se chovat jako králíci. Ale tak to není, rodičovství vyžaduje odpovědnost. To je jasné. Uvedl příklad rodičovského páru se sedmi dětmi a to porozenými i císařským řezem, přičemž žena čekala osmé dítě. To je podle papeže nezodpovědné.

Papež také řekl, že každý národ má mít právo zachovat si svou identitu a není správné do všech zemí importovat západní pohled na kontrolu porodnosti či uzavírání partnerských svazků homosexuálů. Stojí také za pozornost, že nedělní mše pod otevřeným nebem se v hlavním městě Filipín Manile zúčastnilo na 6 milionů lidí.

Papež už je jako Charlie Hebdo, míní Křeček

K výrokům papeže se následně vyjádřil i zástupce ombudsmanky Šabatové Stanislav Křeček. Ani trochu papeže nešetřil. Mimo jiné ho přirovnal k Charlie Hebdo. „Tedy nazvat zázrak zrození dítěte "množením jako králíci" bych zrovna od papeže nečekal. Kdysi jsem zastupoval nájemníka, který zlomil majiteli domu roku když mu ten po narození dítěte přišel říct, že v jeho domě se "nebudou množit jako králíci". Ale papež? Asi už je taky Charlie.....,“ napsal na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …