Papež levičák. Vykládá o toleranci, ale když dojde na multikulti, nezná bratra

30.07.2017 14:24

Politický papež rozděluje církev, píše server Echo24.cz Podle jeho konstatování je tento první papež z Jižní Ameriky zároveň prvním papežem, kterého miluje levice. Svůj komentář k tomu přidal i šéf kulturní redakce České televize Petr Vizina.

Papež levičák. Vykládá o toleranci, ale když dojde na multikulti, nezná bratra
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

„Celosvětovou církev František rozděluje. Papež, který slibuje větší demokratizaci církve, se projevuje autoritativně v oblastech, v nichž zjevně není kompetentní a k nimž se jeho předchůdci stavěli neutrálně,“ konstatuje server.

Původní text ZDE.

Papež František je podle něj novým lídrem globální levice, jenž se zabydlel v řadě západních médií. „František kope za stejný tým, pokud jde o migraci, globální oteplování a sociální nerovnosti. Je sice málo revoluční ve vztahu k homosexuálům nebo potratům, ale přinejmenším o těch věcech moc nemluví, a pokud ano, pak mnohem smířlivěji než jeho předchůdci. Jeho priority jsou jinde,“ zmínil server s tím, že papeže například rozlítila snaha amerického prezidenta Donalda Trumpa postavit zeď na hranicích s Mexikem či jeho odstoupení od smlouvy o klimatu. 

„V nejnovějším rozhovoru se zakladatelem italského deníku La Repubblica Eugeniem Scalfarim se papež vyjadřoval hlavně k probíhajícímu summitu G20. Vyjádřil obavu, že existují nebezpečné aliance mezi mocnostmi s vybočenou vizí světa, například mezi Amerikou a Ruskem, ale do jedné linie s USA zařadil také KLDR. Tyto aliance podle něj představují ohrožení pro migraci z chudých zemí, která mu nejvíce leží na srdci,“ zmiňuje server. 

Velmi zajímavou rearci na článek zaznamenal na sociální síť Petr Vizina, šéf kulturní redakce České televize. „Echo24 zápasí s označením ‚Parlamentní listy pro lepší lidi‘. Podle mě to už zkrátili na, tu první, polovinu,“ zmínil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…