Papež ocenil kancléřku Merkelovou. Za práci pro mír

17.06.2017 19:13

Německou kancléřku Angelu Merkelovou ocenil dnes papež František. „Za práci, kterou děláte pro mír,“ řekl Merkelové papež při zhruba čtyřicetiminutové soukromé audienci ve Vatikánu. Kancléřka pak z jeho rukou převzala medaili s olivovou ratolestí. S odvoláním na agenturu DPA o tom informoval server ČeskéNoviny.cz.

Papež ocenil kancléřku Merkelovou. Za práci pro mír
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Merkelová se s papežem setkala již počtvrté. Po dnešním setkání pak uvedla, že se cítí být posílena v boji proti chudobě v Africe a za ochranu klimatu. 

Původní text ZDE.

„Povzbudil mne, abych dál šla touto cestou. Stejně tak, jako bojovala za mezinárodní dohody,“ zmínila Merkelová, která potvrzuje, že si jsou s papežem v mnoha ohledech tematicky blízcí. 

Papež tak podle všeho porušil nepsaný zákon Vatikánu, neboť poskytl audienci političce v době předvolebního boje v její zemi. Hovořili spolu mimo jiné o summitu v Hamburku, kde se setkají za účasti amerického prezidenta Donalda Trumpa hlavy států a šéfové vlád zemí G20. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…