Papež vyzval na poslední mši v USA k otevření se „zázrakům lásky“

28.09.2015 8:09

Papež František v neděli na mši po širým nebem, která byla poslední v závěru jeho návštěvy Spojených států, vyzval věřící k tomu, aby byli otevření „zázrakům lásky“. Podle organizátorů akce si mělo hlavu římskokatolické církve přijít poslechnout na milion lidí, informovala agentura AP.

Papež vyzval na poslední mši v USA k otevření se „zázrakům lásky“
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

Papež František, který poté večer místního času odletěl zpět do Itálie, se také v neděli během posledního dne své návštěvy v zemi setkal s oběťmi sexuálního zneužívání dětí kněžími. Slíbil, že lidé zodpovědní za toto zneužívání budou pohnáni k zodpovědnosti.

Kvůli zneužívání nezletilých byly v minulosti obviněny či odsouzeny stovky kněží v Evropě i Spojených státech. Letos papež schválil vytvoření nového vatikánského soudu pro stíhání biskupů, kteří osoby zneužívající děti chrání.

Vatikán od roku 2004 do roku 2014 kvůli sexuálnímu obtěžování dětí zbavil úřadu 848 kněží a dalších 2572 potrestal menšími tresty.

Několikadenní návštěvy USA využil papež mimo jiné k setkání s tamějším prezidentem Barackem Obamou a k projevu na Valném shromáždění OSN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …