Pár hodin, a Rusnok vládne na síti. Do kapsy strčil všechny politiky

25.06.2013 21:37

Jméno designovaného premiéra Jiřího Rusnoka od odpoledne rezonuje na diskusních fórech zpravodajských portálů a na sociálních sítích. Podíl pozitivně laděných příspěvků na jeho adresu činí na internetu 26 procent, což je nejvíce ze všech politiků, o nichž se diskutuje. Rusnokovu vládu považuje za nelegitimní 70 procent diskutujících. Vyplývá to z analýzy, kterou pro ČTK zpracovala společnost Yeseter Now pod značkou MemePower.

Pár hodin, a Rusnok vládne na síti. Do kapsy strčil všechny politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Podíl pozitivních příspěvků na adresu odstupujícího premiéra Petra Nečase (ODS) dosahuje na internetu 25 procent, u ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) je to 21 procent a u kandidátky na premiérku Miroslavy Němcové (ODS) pak 17 procent.

Rusnokovo jméno se po 15:00 hodině, kdy prezident oznámil jeho jmenování premiérem, začalo na internetových diskusích vyskytovat mnohonásobně častěji. Podíl příspěvků o Rusnokovi tak tvořil 46 procent, zatímco v pondělí to bylo jedno procento.

Mezi nejčastější spojení, která se v těchto souvislostech v internetových diskusích objevují, patří předčasné volby. Osmasedmdesát procent diskutujících si předčasné volby přeje, 22 procent nikoli. Rusnokovu vládu považuje podle průzkumu za nelegitimní 70 procent diskutujících, naopak legitimitu jí přisuzuje 30 procent z nich.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…