Paralympiáda je apolitická. Domů nepojedeme, vzkazují sportovci

04.03.2014 19:43

Ostře sledovaná sportovní událost ještě neskončila - po zimní olympiádě v Soči přišla řada na paralympiádu. Zatímco britští ministři se odmítli události zúčasnit, čeští sportovci o bojkotu neuvažují.

Paralympiáda je apolitická. Domů nepojedeme, vzkazují sportovci
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin v Soči

„Mluvila jsem s vedoucím výpravy Romanem Sudou a jeho vyjádření je takové, že situaci na Ukrajině monitorují. Konflikt zatím nedošel tak daleko, aby chtěl někdo akci opustit nebo hry bojkotovat," řekla serveru Lidovky.cz mluvčí českého paralympijského výboru Tereza Jelínková. Podle mluvčího české výpravy Lukáše Kratochvíla potkávají v olympijské vesničce i ukrajinské sportovce.

„O bojkotu řeč nebyla. Ve vesnici potkáváme i ukrajinské sportovce a ani oni se nechystají Soči opouštět. Diskuse nad bojkotem se ani nevedly," dodává Kratochvíl. Zatímco prezident Vladimir Putin před pár týdny celý svět překvapil dobře zorganizovanou olympiádou, dnes se na něj celý svět dívá se strachem v očích. Putin vojenské manévry a faktické obsazení ukrajinského Krymu obhajuje tím, že chce po státním ukrajinském převratu ochránit ruské obyvatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…