Pardubická ČSSD žádá hlavu primátorova náměstka. Kvůli nestandardní schůzce

22.06.2015 16:35

Pardubický klub ČSSD vyzval stranického náměstka primátora Jakuba Rychteckého, aby rezignoval na všechny své funkce. Mladý politik se totiž sešel a jednal s účastnicí výběrového řízení na místo ředitele Kulturního centra.

Pardubická ČSSD žádá hlavu primátorova náměstka. Kvůli nestandardní schůzce
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Jeho nestandardní kroky poškodily jméno strany, řekl dnes novinářům předseda klubu zastupitelů ČSSD Vladimír Ninger. Rychtecký se k výzvě zatím nevyjádřil.

Rychtecký zastává funkci náměstka, je v městské radě a zastupitelstvu. Pokud neodstoupí, rozhodovat bude zastupitelstvo. Předcházet mu bude koaliční jednání.

"Vnímám své jednání jako nešťastné, jako nováčkovskou chybu. Této schůzky lituji," uvedl před časem Rychtecký.

Rychtecký byl předsedou výběrové komise a soukromě se sešel s jednou uchazečkou. Žena si rozhovor nahrála a poskytla médiím. Náměstek jí navrhoval pozici vedoucí produkce, podle něj se na to hodila lépe než do vedení organizace.

"Interní audit proběhl, nebyly formální chyby s organizací výběrového řízení, nám spíš vadí nestandardní projev scházet se s účastníky výběrového řízení a jednat s nimi. O jeho (Rychteckého) nástupci budeme teprve jednat," uvedl Niger.

Kulturní centrum je příspěvkovou organizací města s rozpočtem zhruba 18 milionů korun. Spravuje Kulturní dům Dubina a Hronovická, má na starosti informační centrum, Galerii města Pardubic, Galerii Mázhaus, pořádá dožínky či adventní trhy.

Vedením organizace je pověřen Tomáš Urban. Předchozí ředitelka Romana Vojířová loni v říjnu rezignovala, protože ji policie vyšetřuje pro podezření ze zpronevěry. Podle primátora Martina Charváta (ANO) se stále zpracovává forenzní audit hospodaření organizace. Dnešní rozhodnutí ČSSD jej překvapilo, řekl dnes novinářům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …