Pardubického hejtmana sundávali z lanovky

23.02.2014 19:51

Záchranáři v Orlických horách museli krátce po poledni evakuovat ze sedačkové lanovky kolem 60 lidí. Mezi nimi byl i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Akce se povedla bez komplikací, nikdo nebyl zraněn.

Pardubického hejtmana sundávali z lanovky
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD)

Mezi uvízlými pasažéry na lanovce z Čenkovic na Bukovou horu byl i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Ten se v minulosti podílel na cvičení záchrany cestujících z lanovky, kdy dělal figuranta, jeho přesun tak proběhl bez problému.

„Byl jsem v té skupině až skoro nahoře, která byla slaňována. Už jsem měl zkušenost ze cvičení a věděl jsem, co mě čeká. Musím říct, že zásah byl profesionální, perfektní přístup. Já jsem byl zhruba dvanáct metrů vysoko," řekl hejtman.

Podle provozovatele lanovky se porouchalo zařízení, které táhlo lano. Na akci se podílelo osm horských záchranářů. „My jsme šli po lanu, jeden z nás vždy vylezl na sloup a zavěsil se na laně, po kterém postupoval dopředu, druhý jej jistil zezdola. Takto sjížděli od sedačky k sedačce, sundali asi 30 lidí, zaměstnanci lanovky pak další po žebřících na sloupech," komentoval událost náčelník Horské služby Orlické hory Josef Hepnar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…