Paříž sobě, vole! Čižinský z vedení Prahy dostal geniální nápad

16.04.2019 14:20

Solidarita mezi metropolemi, tak by se dalo nazvat gesto, které na Facebooku sdílel Jan Čižinský, poslanec a hlavní představitel sdružení Praha sobě, které spolu s Piráty a Spojenými silami pro Prahu vládne pražskému magistrátu. Pražská koalice se prý poradí, jak s obnovou katedrály pomoci. Ale sotva Čižinský status zveřejnil, začaly se množit dotazy, zda by se magistrát neměl věnovat svému městu. A Jan Palička z Info.cz se hrozil, jak by asi taková pomoc vypadala.

Paříž sobě, vole! Čižinský z vedení Prahy dostal geniální nápad
Foto: archiv starosty
Popisek: Mgr. Jan Čižinský (PRAHA 7 SOBĚ)

Čižinského původní sdělení bylo celkem krátké. „Probereme v pražské koalici, jak můžeme pomoci s obnovou pařížské katedrály Notre-Dame.“ Jak jsme již informovali, katedrále shořela střecha a věžička, zbytek se spolu s několika velice cennými artefakty podařilo zachránit.

Toto krátké sdělení však vyvolalo rozmanité reakce. Ta podle čtenářů nejtrefnější byla: „A domácí úkoly máte udělaný?“ spolu s fotkou hořícího jednoho křídla pražského Výstaviště, které stále nebylo zrekonstruováno.

Do kritiky Čižinského se zapojil i marketér Martin Jaroš. Proč nebylo křídlo ještě zrekonstruováno? Nu, protože ještě nepřispěli Francouzi.

Anketa

Prospívá Vratislav Mynář prezidentu Zemanovi?

20%
80%
hlasovalo: 2258 lidí
Jan Čižinský ale překvapil tímto tvrzením: „Ano, na rozdíl od uplynulých více než deseti let, kdy se nic nestalo, budeme v řádu dnů žádat o stavební povolení a příští rok počítáme se zahájením stavby samotné. Na odstranění této ostudy Prahy intenzivně pracuje kolega Pavel Vyhnánek.“

Jan Harapát se trefoval pro změnu do pirátských zastupitelů a jejich cest po světě. „Navrhuji vyslat do Paříže tým minimálně 10 zastupitelů, včetně manželek/partnerek minimálně na 10 pracovních dnů... Aby podali zprávu jak nejlépe pomoci...“

A vážně se Čižinského ptala Hana Ponikelská: „Mohla bych se spíš té vaší koalice zeptat, jak je řešeno požární zabezpečení v našich pražských kostelech? V první řadě v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha, která má pro naši zemi srovnatelný význam? Francouzi, myslím, už teď mají nasbíráno na dvě další katedrály, o ně se nebojím. Ale co my? Kdyby to blaflo na Hradě, tak tam ani hasičské vozy kloudně neprojedou.“

Samostatný status výsměchu Čižinskému věnoval Jan Palička z Info.cz: „Paříž sobě, vole! Navrhuju zkontrolovat, jestli v katedrále nevyhořely plynoměry, zřídit uprostřed hlavní lodi cyklopruh, v oblasti kůru udělat modrou zónu s dobíjecí stanicí pro elektromobily a ze sakristie vyhnat faráře a zřídit tam fair trade kavárnu se sojovým latéčkem a avokádovým chlebíčkem. Případně, pokud ta katedrála měla správní radu, tak z ní vyházet relevantní lidi a nahradit je vlastními asistenty. Kolegové Piráti již vyslali delegace přemýšlet nad zcela nesouvisejícími problémy na Taiwan a do San Franciska, aby se po návratu mohli usnést na tom, že za to může Pospíšil. Ten mezitím zjistil, že katedrálu nevlastní Meda Mládková, tak ho to nezajímá.

To by bylo, aby se to pak nějak samo nepostavilo!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…