Paříž zvýšila ochranu vody před chemickým či biologickým útokem

21.11.2015 15:28

V Paříži byla zvýšena ochrana vodních zdrojů. Úřady k tomuto opatření sáhly po slovech premiéra Manuela Vallse, že v zemi nelze vyloučit útok s použitím „chemických či biologických zbraní“. Informuje o tom dnes britský list The Telegraph.

Paříž zvýšila ochranu vody před chemickým či biologickým útokem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Také je solidární s napadenou Paříží

Zvýšená bezpečnostní opatření týkající se klíčových vodních zdrojů francouzské metropole byla přijata v souvislosti se znepokojivou zprávou o nevysvětlené krádeži v jedné významné pařížské nemocnici. Ztratily se z ní ochranné obleky proti biologickému a chemickému ohrožení.

Státní vodárenská společnost Eau de Paris zakázala přístup do šesti citlivých míst všem lidem kromě důležitých zaměstnanců. Kromě toho v pěti zásobárnách vody zvýšila dávky chlóru, aby omezila nebezpečí případné kontaminace, napsal The Telegraph.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…