Parlamentní listy pálí ob týden na ČT a jsou nasáklé rubly, rozepsal se člen Rady ČT Šarapatka

11.12.2015 14:02

Zdeněk Šarapatka, člen Rady ČT, napsal komentář do pátečních Lidových novin, ve kterém se vyjadřuje k situaci v českých médiích. Ta podle něj zcela nepokrytě útočí na ČT a zároveň posluhují prezidentu Zemanovi a dávají předně prostor jeho příznivcům.

Parlamentní listy pálí ob týden na ČT a jsou nasáklé rubly, rozepsal se člen Rady ČT Šarapatka
Foto: tan
Popisek: Bývalý tajemník premiérů, publicista a televizní moderátor Zdeněk Šarapatka

„Jelena Vičanová má starosti. Místní velitelka moskevské čajovny a šéffanynka Miloše Zemana totiž soutěží o přízeň prezidenta hned s celou kohortou hradních patolízalů,“ napsal Šarapatka a zmínil předsedu SPO Jana Velebu či hradního kancléře Vratislava Mynáře. „V ódách na prezidenta přibyly po Haló novinách i Parlamentní listy. Pro servilitu se tu ale rozhodla i Prima televize.“ Nakonec zmínil i „přítulnou“ Frekvenci 1, která s prezidentem nedávno dělala rozhovor.

„Tvrdým oříškem pro mocenskou manipulaci je ale Česká televize,“ napsal Šarapatka a uvedl několik různých obvinění z úst Zemanových příznivců. „ČT prý používá metody, jaké používala StB a režimní ‚zelenkovská‘ Československá televize,“ zmínil Šarapatka jeden z útoků Jana Veleby.

„Parlamentní listy, nasáklé putinovskou propagandou, když ne rovnou rubly, pálí na ČT už ob týden,“ napsal člen Rady ČT a zmínil články Petra Žantovského, jenž se kdysi do Rady pokoušel neúspěšně dostat, a tak na ČT hází špínu jako pomstu „za vlastní neúspěch“, alespoň podle Šarapatky, který poté uvedl několik titulků Žantovského komentářů. Ten je prý ČT zcela posedlý.

„Co si to moderátor ČT dovoluje? Ze Zemana udělal blba! ČT má novou techniku manipulace, Petr Žantovský vám o ní řekne více! Analytik Žantovský zdrcen výroky odborníků v ČT! ČT, lži, fatální izolace!“ zmínil Šarapatka několik titulků ke článkům z Parlamentních listů.

„Česká televize přesto hýří tolerancí. Máte slovo Michaely Jílkové, mimochodem partnerky vlastníka Parlamentních listů, tam neprobírá téma Zeman zdaleka poprvé,“ uvedl Šarapatka s tím, že „podle hodnocení v Parlamentních listech tu, světe div se, neuspěli právě jeho kritici.“ Poté dodal, že Rada ČT naopak vyjádřila „znepokojení nad bulvarizací závažných celospolečenských témat právě u Jílkové“ s tím, že je na čase přehodnotit, jestli může ČT něco takového zařadit do svého vysílání.

Politická kritika ČT, která je podle něj možná na místě z hlediska „nekonečných repríz“, je zcela účelová a jediné k čemu může vést je cenzura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…