Parlamenty Německa a Rakouska dnes budou hlasovat o finanční pomoci Řecku

17.07.2015 6:24

Atény netrpělivě čekají na podrobnosti o krátkodobé finanční pomoci ve výši sedmi miliard eur. Řecku stojícímu na prahu bankrotu má tato pomoc zajistit překlenovací financování do doby, než se mu s eurozónou podaří dojednat celkový záchranný program z Evropského stabilizačního mechanismu (ESM), tedy záchranného fondu eurozóny.

Parlamenty Německa a Rakouska dnes budou hlasovat o finanční pomoci Řecku
Foto: pixabay.com
Popisek: Řecká krize - ilustrační foto

V průběhu dne mají parlamenty v Německu a v Rakousku hlasovat o zahájení rozhovorů o podmínkách této nové dlouhodobé finanční pomoci; podobně budou v příštích dnech hlasovat parlamenty i v některých dalších zemích eurozóny. Tříletý program v objemu až 86 miliard eur má Řecko ochránit před bankrotem a odchodem z eurozóny. Řecký parlament v noci na čtvrtek schválil první strukturální reformy, které eurozóna žádá výměnou za příslib peněz.

Už ve čtvrtek Evropská centrální banka (ECB) povolila řeckým bankám čerpat větší objem nouzových úvěrů, což bankovním domům po dvoutýdenní pauze patrně umožní otevřít pro klienty v pondělí. Výběry peněz ale mají být dál limitovány.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…