Paroubek: Džin ze Schwarzenbergovy placatice a zákaz minisukní

13.03.2014 12:17

Předseda Poslanecké sněmovny Jiří Hamáček zakázal v prostorách komory jakékoliv podávání alkoholu. Podle Jiřího Paroubka, bývalého předsedy ČSSD a dlouholetého poslance, to ale rozhodně nezabrání, aby si poslanci donášeli alkohol sami a prováděli stejná alotria jako doposud.

Paroubek: Džin ze Schwarzenbergovy placatice a zákaz minisukní
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Anketa

Uvažujete o tom, že byste do Evropského parlamentu zvolili Jiřího Paroubka (NS-LEV21) ?

24%
76%
hlasovalo: 5326 lidí

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg již deklaroval, že když si nemůže dát ani pivo, bude si tedy povzbuzení donášet v placatici. Paroubka to zaujalo, neboť prý není obvyklé nosit v placatici pivo. „Představil jsem si, jaký druh tvrdého alkoholu mohl mít kníže na mysli. Nevím proč, ale z nějakého důvodu mě napadl džin,“ poznamenal předseda strany LEV 21.

V porovnání s džiny, jaké Karel Schwarzenberg vypouštěl jako ministr zahraničí, by podle něj ten alkoholový napáchal méně škod. „Je to džin kosovského separatismu a uznání samostatnosti Kosova některými členskými státy EU, mezi jinými i ČR,“ připomněl někdejší opoziční lídr. Přitom jiné členské země, například i Slovensko, podle Paroubka dokázaly mainstreamu čelit a Kosovo neuznaly.

Celá glosa Jiřího Paroubka ZDE.

Schwarzenbergovým džinem byla porušena zásada neměnnosti hranic a povýšen princip sebeurčení národnostních částí. Ministrovi zahraničí to však nebránilo „otočit se na obrtlíku“, když šlo o území patřící Gruzii, která deklarovala svůj zájem dostat více prostoru a spolupracovat s nenáviděným Ruskem.

„Dnes Karel Schwarzenberg dodatečně sklízí plody své politiky také na Krymu,“ píše Jiří Paroubek. Tam navíc dochází k takovým věcem, jako že kyjevský parlament zakazuje užívání ruštiny jako druhého úředního jazyka, což patří k nejbizarnějším parlamentním usnesením dějin.

„Toto počínání ukrajinského parlamentu mi také připomnělo průběh vojenského převratu v Řecku v roce 1967, kdy `junta plukovníků` jedním ze svých prvních dekretů zakázala nošení minisukní,“ zalistoval Paroubek historií. Bláznivý konzervatismus řeckých plukovníků je podle něj podobně nebezpečný jako současný ukrajinský nacionalismus. A právě tohoto džina prý vypustil Karel Schwarzenberg z láhve. A to je prý mnohem horší než placatice pronesená do sněmovny.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…