Paroubek: Petru zmanipulovali lidé od Bakaly, po kterém půjde FBI a já můžu jít svědčit

06.03.2019 9:24

Expremiér Jiří Paroubek se v rozhovoru pro MF Dnes rozmluvil o své manželce Petře, s níž se v současné době rozvádí a kvůli dalším možným oplétačkám s policií s ní přerušil jakýkoliv kontakt.

Paroubek: Petru zmanipulovali lidé od Bakaly, po kterém půjde FBI a já můžu jít svědčit
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek v rozhovoru uvedl, že je přesvědčen o tom, že obvinění jeho ženy z toho, že měl milionové nelegální příjmy, bylo dopředu připravené. K výpovědi Petry Paroubkové došlo před senátními volbami, v nichž se chtěl Paroubek do dolní komory dostat. 

„Moje kandidatura v Ostravě byla dobře rozběhnutá a celá tato záležitost, to obvinění od mé budoucí bývalé ženy bylo dopředu připravené. Abych se nevrátil do vysoké politiky, byť právě to by bylo pro Petru z finančního hlediska výhodnější,“ zmínil Paroubek.

Je přesvědčen, že na Paroubkovou působila jistá vlivová agentura. „Která dlouhodobě spolupracuje se Zdeňkem Bakalou a pracovala také s Milanem Chovancem a Bohuslavem Sobotkou,“ poznamenal Paroubek, jenž však nechtěl nikoho jmenovat.

„Došlo mi to až po čase, ale na podzim jsem se dostal před parlamentní komisi k privatizaci OKD se svým svědectvím, kde jsem otevřeně mluvil o tom, že ta privatizace minoritního podílu státu byla poznamenána korupčním jednáním ze strany Bakaly. Podal jsem k tomu i určité vážné indicie a důkazy,“ zmínil. Paroubek je nyní přesvědčen, že jakmile bude touto parlamentní komisí konstatována korupce politiků, tak se případu chopí i americké úřady, FBI konkrétně, protože pan Bakala je americký občan.

„Jsem přesvědčený, že všechno, co se stalo, mě mělo jen znevěrohodnit. Protože kdybych byl zvolen, Petře bych dával místo deseti tisíc dvacet a to, co udělala, by nedávalo žádnou logiku. Je na tom jasně vidět, že ona jednala proti svému materiálnímu zájmu,“ uzavřel Paroubek s tím, že když jde k americkému či případně švýcarskému soudu svědčit bývalý premiér, má to jistou váhu. I proto prý lidé od Bakaly šli po něm.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…