Paroubek křičel kvůli majektu pro církve: Nemůžete sloužit Bohu a mamonu

06.06.2012 12:31

Poslanecká sněmovna jedná o zákonu o církevních restitucích. Jedním z jejich velkých kritiků je předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek, který se k nim také velmi obšírně vyjádřil.

Paroubek křičel kvůli majektu pro církve: Nemůžete sloužit Bohu a mamonu
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

„Připravovaná právní úprava otevírá možnosti k tomu, aby byl český stát znovu poháněn před evropské soudy kvůli nedodržování zákonů,“ kritizoval Paroubek s tím, že jsou podmínky restitucí nespravedlivé vůči jiným restituentům.

„Nemůžete sloužit Bohu a mamonu,“ upozornil Paroubek. Shrnul, že církev si přišla na své majetky například díky inkvizici a obecně díky tomu, že měla velkou moc. Navíc některé majetky jí podle předsedy NS-LEV 21 vůbec nepatřily ani v roce 1948.

Paroubek má za to, že církev nemá takovou suverenitu, aby mohla uzavírat smlouvy se státem. Zákon podle něj omezuje suverenitu státu. „Katolické církvi má být odevzdán i další majetek, například majetek České matice, kterou založil Josef II. jako veřejný fond,“ prohlásil Paroubek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…