Paroubek neposlouchal agenturu, a tak to projel, vykládal Babiš. A toto si vykoledoval

09.11.2013 20:35

"Podnikatel Andrej Babiš jakkoli se stal de facto vítězem nedávných sněmovních voleb, začíná vystrkovat růžky," tvrdí šéf strany LEV 21 a někdejší premiér za sociální demokracii Jiří Paroubek. Důkazem prý může být rozhovor předsedy hnutí ANO pro Hospodářské noviny. Paroubek se o Babišovi rozsáhle rozepsal na svém webu Vasevec.cz.

Paroubek neposlouchal agenturu, a tak to projel, vykládal Babiš. A toto si vykoledoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Andrej Babiš podle Paroubka neuvádí úplné informace, například když říká, že se jej snažily kontaktovat různé lobbistické skupiny z ČSSD nebo okolí Pražského hradu, nechce říci jaké. Na otázky zas prý odpovídá nejednoznačně či zcela bez skrupulí arogantně.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Zároveň se chce Paroubek vyjádřit k osobnímu a prý poněkud vulgárnímu útoku Babiše na svou osobu, který provedl právě v rozhovoru pro HN. Šéf ANO tvrdí, že Paroubek neposlouchal poradce z agentury PSB. "Předně Andrej Babiš hovořil o volební kampani v roce 2006, kdy ČSSD pod mým vedením dosáhla historicky nejvyššího volebního výsledku ve volbách do Poslanecké sněmovny," brání se ale politik.

"Naše spolupráce s poradci z PSB, kteří nyní radili i Babišově straně, byla z mého pohledu vždy velmi korektní a nepochybně přínosná. Zejména tedy v roce 2006 a také před krajskými a senátními volbami v roce 2008," pokračuje Paroubek s dodatkem, že s touto agenturou spolupracoval rád.

Není všechno zlato, co se třpytí

"Andrej Babiš vzhledem k proinvestovaným prostředkům ve volební kampani, ke kterým můžeme připočítat i nákup mediálního domu Mafra, tedy prostředkům v řádu miliard korun, není tím, kdo by měl mentorovat druhé. Nechť Andrej Babiš ukáže, co v něm je i v dalších volbách," vyzývá Paroubek na svém webu.

A úder Babišovi také vrací. Když miliardář tak rád poučuje ostatní a kritizuje systém, proč se prý nerad baví o událostech okolo Petrimexu, ptá se Paroubek. "A proč tento 'pan Čistý' (další v řadě) svého času před státem tajil, že je faktickým vlastníkem vlastní společnosti Agrofert? Není všechno zlato, co se třpytí," pokračuje politik na svém webu.

Zajímavé prý také bude sledovat, jak se vyvine kauza, ve které vyšly najevo informace, podle kterých měl Babiš spolupracovat s StB. "Osobně si neumím představit – a není to žádné komunistožroutství –, že by se A. Babiš stal s pozitivní lustrací vysokým ústavním činitelem (např. ministrem financí). A nechci být ironický, ale po stamilionových ba miliardových osobních investicích do volební kampaně být řadovým poslancem," uzavírá Jiří Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…