Paroubek přejmenoval stranu a vyrazil do voleb. Střízlivě, jednotně a profesionálně

31.08.2013 15:23

Na boj proti nezaměstnanosti a korupci se chtějí ve své předvolební kampani soustředit národní socialisté. Strana Jiřího Paroubka jde do voleb ve všech krajích s heslem "Střízlivě, jednotně, profesionálně". Na kampaň vydá minimálně 15 milionů korun. ČTK to dnes po jednání předsednictva strany řekl její šéf Jiří Paroubek. Národní socialisté - levice 21. století kvůli volbám pozměnili svůj název. Voliče chtějí získat jako LEV 21 - národní socialisté.

Paroubek přejmenoval stranu a vyrazil do voleb. Střízlivě, jednotně a profesionálně
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Jiří Paroubek v Partii televize Prima

Předvolební průzkumy Paroubkově straně šance na postup do sněmovny nedávají. LEV 21 podle nich nepodporují ani dvě procenta voličů a voliček. Podle Paroubka jsou výsledky ale marketingová záležitost velkých stran. Je přesvědčen o tom, že národní socialisté mají nyní přízeň tří až čtyř procent lidí a ve volbách se jim podaří získat šest až osm procent hlasů.

 "Soustředíme se zejména na témata boje s nezaměstnaností, korupcí a kriminalitou, na sociální spravedlnost, ochranu spotřebitele a zdravotnictví. Na programu pracujeme rok a tři čtvrtě. Myslím, že z levicových stran je nejlepší," uvedl Paroubek. Věří, že mnozí dají přednost jeho straně před "hádající se ČSSD a zemanovci, kde je velké pnutí".

 LEV 21 je pro zvyšování penzí a rušení poplatků u lékaře

Strana chce proti korupci uplatňovat u politiků presumpci viny. Veřejné zakázky by podle jejího programu měl zadávat jediný nově vzniklý úřad. Víc by zvyšovala i penze. Zrušila by poplatky ve zdravotnictví. Na dětské boty a oblečení či školní pomůcky by zavedla nižší DPH. Prosazovat chce i přímou volbu hejtmanů, primátorů a starostů.

Strana představí kandidátky v polovině září. Paroubek bude lídrem v Praze, dvojkou v hlavním městě se stala místopředsedkyně strany Tereza Bernardová. V Plzeňském kraji se do čela LEV 21 postaví bývalý přednosta Ústavu imunologie a mikrobiologie 1. lékařské fakulty Karlovy univerzity Ivan Šterzl, v Ústeckém podnikatel a bývalý člen ČSSD Petr Benda a ve Středočeském ekonom Filip Drapák.

Paroubek stranu založil v listopadu 2011 poté, co po neúspěchu po volbách v roce 2010 opustil ČSSD. Národní socialisté měli ve sněmovně dva poslance, oba byli ale zvoleni za sociální demokracii. V loňských krajských a senátních volbách LEV 21 neuspěla. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…