Paroubek radí Sobotkovi: Vyměň poradce a neútoč na prezidenta Zemana

12.02.2016 16:33

Expremiér Jiří Paroubek se dívá na poslední volební průzkumy a vyjadřuje obavy nad dalším osudem ČSSD. Šéf ANO Andrej Babiš nedělá sice nic velkolepého, dokonce spíše naopak, ale i své chyby umí dobře prodat. Premiér Sobotka se místo toho pouští do střetu s prezidentem Milošem Zemanem, pro což nemají voliči levice příliš pochopení.

Paroubek radí Sobotkovi: Vyměň poradce a neútoč na prezidenta Zemana
Foto: hns
Popisek: Jiří Paroubek v půlnočním rozhovoru

„Bezprostřední okolí Sobotky podněcuje svého předsedu ke konfrontaci s M. Zemanem. Nesmyslnější politickou taktiku již vymyslet nemohli. Volič ČSSD naprosto nechápe, proč by se vedoucí osobnosti levice měly napadat. A samozřejmě že pokud jde o tento střet, je větší část sympatií na straně prezidenta. To však opět oslabuje sociální demokracii. Vždy v minulosti bylo předností B. Sobotky to, že i ve vypjatých situacích dokázal zachovat klid. Dnes ho i díky svému okolí, které je plné nenávisti vůči Zemanovi, ztrácí,“ míní někdejší předseda ČSSD Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Sobotka by proto podle jeho názoru udělal lépe, kdyby vyměnil poradce. Potřeboval by kolem sebe spíše lidi, kteří mu přinesou nové impulzy. Sobotka totiž nezvládá nastolovat nová témata, a tím nepoutá v pozitivním smyslu pozornost společnosti na ČSSD. To by se mělo změnit.

Naproti tomu Andrej Babiš (ANO) to s pomocí svých médií zvládá dobře. Totéž lze říci o prezidentu Zemanovi. Komentátoři sice občas nad výroky kroutí hlavou, ale Miloši Zemanovi se daří to, o co se snaží. Poutá pozornost. Zajímavé navíc je, že Andrej Babiš toho vlastně tolik nepředvedl a jeho ministři za ANO dokonce udělali nejednu chybu, která by se možná jiným politikům vymstila. Babiš ale dokázal strhnout pozornost jen a jen na sebe.

„Samozřejmě je ještě čas na nápravu v řadě oblastí počínaje programem. Je možné zahájit intenzivní přípravu programové konference na začátek září, kde by ČSSD veřejnosti představila své inovované i zcela nové programové cíle. Je možné hledat nové lidi do bezprostředního zázemí předsedy strany, vyměnit pár ministrů, ale neměli by to být ministři Mládek či Němeček, kteří podávají solidní pracovní výkony,“ radí Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …