Paroubek se brání pomluvám: Nedám se zastrašit, pane Babiši

19.11.2013 17:23

Expremiér Jiří Paroubek se ohradil proti článkům z Mf Dnes a Lidových novin, ve kterých je prý zesměšňován ve věci jeho možného dalšího angažmá na některé z vysokých škol. Paroubek na svém webu VašeVěc.cz uvádí vše na pravou míru a nezapomíná dodat, že za útokem proti jeho osobě stojí majitel obou deníků miliardář Andrej Babiš.

Paroubek se brání pomluvám: Nedám se zastrašit, pane Babiši
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„V poslední době jsem opakovaně upozorňoval na to, že Andrej Babiš nemá dostatečnou kvalifikaci pro to, aby zastával funkci ministra financí. O tom jsem přesvědčen a na tomto názoru nic nezmění ani tato 'drobná' kampaň jeho věstníků. Stejně tak, jako jsem přesvědčen, že člověk, který je evidován jako agent komunistické státní bezpečnosti, by neměl zastávat jakoukoliv vysokou ústavní funkci. Zastrašit podobnými články se rozhodně nenechám a budu to opakovat,“ poznamenává Paroubek.

A co se týče možného angažmá na vysokých školách, Paroubek pomýšlel spíše na dvě až tři vystoupení ročně před studenty, a to bez nároku na honorář. Tuto informaci expremiér podle vlastních slov zdůraznil i redaktorům Lidových novin, ale ti to jaksi opomněli zmínit. Vzhledem k tomu, že neuplatňuje nárok na honorář, nehodlá se přihlašovat do otevřených výběrových řízení na místa pedagogů. Je i nadále přesvědčen, že coby někdejší náměstek pražského primátora, ministr i expremiér může studentům předat své zkušenosti.

Znovu se pozastavuje také nad tím, jak se Česko chová ke svým bývalým premiérům. V žádném případě si prý nestěžuje, jen ho překvapuje, jak se naše praxe liší od standardů v západních zemích. Závěrem čtenářům prozrazuje, že si obnovil živnostenské oprávnění a znovu vykonává ekonomické poradenství, kterému se věnoval do roku 1998.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…