Paroubek se vysmál Alexandru Vondrovi: Jak to, že není někde zalezlý. Místo toho vypouští šílené bláboly

09.06.2014 15:05

V Praze byl na návštěvě lingvista a filozof Noam Chomsky, který hovořil i o východoevropských disidentech. Na jeho výroky poté reagoval bývalý ministr obrany Alexandr Vondra, čehož si všiml Jiří Paroubek, který jeho slova glosuje ve svém článku.

Paroubek se vysmál Alexandru Vondrovi: Jak to, že není někde zalezlý. Místo toho vypouští šílené bláboly
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„V pátečním Právu jsem si přečetl Vondrovy výroky proti Noamu Chomskému, jenž ‚si dovolil‘ u nás veřejně vysvětlit své názory na bezvýchodnou politiku současné izraelské vlády a USA vůči Palestině a sousedním arabským státům a který si dokonce dovolil nepostavit na piedestal obdivu východoevropské disidenty. Alexandr ‚ProMoPro‘ Vondra neprováhal příležitost se v souvislosti s Chomského vystoupeními v ČR zviditelnit a zesměšnit,“ píše na svém webu VašeVěc.cz Jiří Paroubek.

„Chráněnec amerických tajných služeb Vondra, který by, kdybychom tu měli nezávislou justici, jako je to obvyklé v demokratických státech, už za své působení ohledně kauzy ProMoPro pochodoval po vězeňském dvorku, na adresu Chomského, jednoho z nejváženějších a také v humanitních vědách nejčastěji citovaných intelektuálů, pro Vondru dodávám, že židovského původu, prohlásil, že nechápe, ‚jak antisemitské a protikapitalistické názory tohoto nešťastníka může u nás brát někdo s respektem‘, a že ‚bude-li svět kecům takových lidí znovu obdivně naslouchat, skončí to znova v koncentráku nebo v gulagu‘,“ cituje Vondru předseda LEV 21.

Celý text ZDE.

„Je fascinující, že exministr obrany po ostudě světového kalibru není raději někde zalezlý a ani nedutá, ale místo toho vypouští do médií takovéto šílené bláboly,“ nechápe Paroubek.

Podle něj by bylo zajímavé, kdyby byl Vondra tedy slyšen i v souvislosti s kauzou ProMoPro, když má potřebu se vyjadřovat. „Snad soudní řízení objeví fakta, kdo byl cílovým příjemcem ‚zisku‘ z nadhodnocené zakázky ProMoPro. Již jen informace o muži vybírajícím částky z různých zahraničních účtů jsou námětem pro kapitolu z románu ze života tajných služeb,“ uzavírá Paroubek.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …