Paroubek se zase jedou rozepsal o Sobotkovi. A takhle to dopadlo

05.06.2015 16:30

Někdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek se zase jednou rozepsal o současném premiérovi Bohuslavu Sobotkovi. A nenechal na něm niť suchou. Paroubek je přesvědčen, že téměř všechny nominace a personální rozhodnutí, které Sobotka v současné době dělá, mají společného jmenovatele.

Paroubek se zase jedou rozepsal o Sobotkovi. A takhle to dopadlo
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

 Vždy podle něj totiž jde o nepříliš kompetentní lidi, kteří Sobotku v blízkém ani vzdálenějším budoucnu nemohou mocensky ohrozit. „Prostě je nechal vykrvácet,“ píše expremiér a naráží na bývalé úspěšné primátory Brna a Ostravy Romana Onderku a Josefa Kainara. „Dnes si na ně už vzpomene jen málokdo,“ připomíná Paroubek.

Podle něj se výsledek komunálních voleb v krajských a dalších velkých městech a výsledek krajských voleb odvíjí od obrazu celostátní politiky. „Na sjezdu ČSSD, který se konal rok a půl před krajskými volbami, by proto do vedení strany měli kandidovat jeden či dva krajští hejtmani, aby získali celostátní publicitu,“ myslí si bývalý předseda partaje, podle kterého však Sobotka místo toho nechal kandidovat lidi, kteří jsou pro veřejnost ve volbách nepřitažliví, a ty, jež veřejnost nezná, a proto nemohou být v krajských volbách žádným žolíkem.

V krajských volbách 2016 se projeví neúspěch vládní politiky

Podle Paroubka ČSSD dosáhne v následujících krajských volbách úrovně 13 až 15 procent. „Bude vyřízena celá třída hejtmanů,“ myslí si Paroubek. Budou totiž nést stigma neúspěchu, ačkoli za něj bude odpovědná především vládní politika,“ objasnil důvod.

„Je hlavně Sobotkovou chybou, že nebyl v rozhovoru, který s Chládkem vedl zhruba před rokem, natolik důrazný, aby Chládkovi jasně vysvětlil, že určitý typ chování obecně, a zejména vůči ženám, je politicky nepřijatelný,“ vysmívá se současnému premiérovi předseda NS LEV a dodává, že Kateřina Valachová, kterou navrhl na Chládkovo místo, ho udivila. „Pokud by K. Valachová nahradila J. Dienstbiera na postu předsedy Legislativní vlády ČR, byl by to jistě logický a všestranně správný krok. Ale takto se musím divit,“ napsal Paroubek, který nechápe, proč Sobotka jmenoval člověka, jehož zkušenosti se školstvím jsou jen okrajové a v tomto prostředí se dlouhodobě nepohybuje.

„Považuji to za velkou politickou chybu,“ vzkazuje premiérovi politický matador s tím, že měl k dispozici vynikající a uznávané odborníky jako například profesorku Sykovou či pana docenta Štecha. „Takto se Sobotka úrovní své nominace ministrů přibližuje kvalitám nominací Andreje Babiše,“ je přesvědčen Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…