Paroubek se zlobí a píše Nečasovi: Sledovali Američané i nás? Je to jako z Orwella

03.07.2013 20:20

Předseda národních socialistů a poslanec Jiří Paroubek zaslal premiéru v demisi Petru Nečasovi písemnou interpelaci, v níž žádá informace o tom, zda americké tajné služby sledovaly i české osoby. Metody tajných služeb jsou prý jako ze slavné Orwellovy antiutopie 1984, píší Prvnízprávy.cz.

Paroubek se zlobí a píše Nečasovi: Sledovali Američané i nás? Je to jako z Orwella
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

Paroubek míní, že ve skutečnosti nepsal o socialismu, ale o demokracii. „To, co vidíme, svědčí o tom, že George Orwell tehdy psal o kapitalismu, o demokraciích, o naší nejsoučasnější současnosti," píše v interpelaci. Ve srovnání s činností amerických tajných služeb byly aktivity StB hraním na písečku.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Učinil Nečas vše pro ochranu české svrchovanosti?

Poslanec se Nečase ptá, zda měla jeho vláda informace o tom, „že by americké úřady prováděly tuto činnost i ve vztahu k prostoru České republiky? Jsou do takové činnosti nějak zapojeny americké instituce působící na území České republiky? V případě kladné odpovědi by mne zajímalo, jak na tuto skutečnost Petr Nečas reagoval a co učinil pro to, aby svrchovanost českého státu byla bezvýhradně respektována.“

A pokračuje: „Žádám o poskytnutí informace, kterými českými právními normami je u nás upravena obdobná činnost českých zpravodajských, policejních, represivních a dalších analogických složek. Tedy za jakých okolností mohou být naše e-maily, facebookové profily, twitterové účty, mobilní čísla, bankovní účty apod. monitorovány výše uvedenými složkami, včetně tzv. „Kalouskovy špionáže“ na ministerstvu financí?“ ptá se Paroubek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…