Paroubek spráskal sněmovní pravici: Na naše zájmy tradičně z vysoka kašlou

11.09.2014 22:09

Expremiér a předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek se ostře vymezil proti kritice, která se v posledních dnech snáší na hlavu premiéra Sobotky, potažmo vlády, za její zdráhavý postoj k dalším sankcím vůči Rusku. Schytaly to od něj opoziční TOP 09 a ODS, jejichž členové včera na půdě Poslanecké sněmovny hlasitě kritizovali vládu. Sami se přitom podle Paroubka v zahraniční politice moc nepředvedli.

Paroubek spráskal sněmovní pravici: Na naše zájmy tradičně z vysoka kašlou
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek připomíná, že česká pravice pod vedením Karla Schwarzenberga a ODS přivedla Česko do naprosté mezinárodní izolace, když svojí politikou pozurážela muslimské a arabské státy a zbavila se spolupráce se zeměmi BRICS a významnou částí rozvojového světa. Její rádoby eurorealistická politika navíc prý dostala Česko do sporu s hlavním politickým proudem EU, čímž se země ocitla na periferii Evropské unie.

Ti samí představitelé přitom včera ve sněmovně hovořili k tématu českých vztahů k Rusku. „Hlasitě se chopili tohoto politického tématu, protože vnitropolitická témata nedokáží vůbec věrohodně uchopit, a to zejména z toho důvodu, že při jejich řešení v průběhu 7 let zcela selhali,“ uvádí Paroubek ve svém textu uveřejněném na serveru VašeVěc.cz.

Babiš se Sobotkou hájí národní zájem

Premiér Bohuslav Sobotka a vicepremiér Andrej Babiš si podle něj kritiku od pravicové opozice vůbec nezaslouží. Paroubek je přesvědčen, že ve složité mezinárodní situaci dělají rozumnou a efektivní politiku, jež minimalizuje negativní dopady oboustranných sankcí na český průmysl a české zemědělství. „Snaží se na rozdíl od ODS a TOP 09 hájit český národní zájem,“ konstatuje bývalý sociálnědemokratický premiér.

„Představitelé TOP 09 a ODS na zájmy českého hospodářství jako obvykle z vysoka kašlou. Je jim jedno, kolik pracovních míst se uplatněním sankcí z jedné či z druhé strany ztratí a ve sněmovně (a pokud by je někdo zval a poslouchal, dělo by se tak nesporně i na mezinárodní půdě) vedou rozsáhlé orální prosankční exhibice a ukazují svaly,“ lakonicky uzavřel Paroubek.

Celý text Jiřího Paroubka ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…