Paroubek varuje před Babišovým Komárkem. Má prý fašizující sklony

22.05.2014 15:27

Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21), jenž vede kandidátku strany do nadcházejících eurovoleb, vyjadřuje znepokojení nad nápadem poslance Martina Komárka (ANO). Ten by si rád posvítil na to, jak veřejnoprávní Česká televize informuje o dění na Ukrajině, Paroubek to považuje za velmi varující pokus.

Paroubek varuje před Babišovým Komárkem. Má prý fašizující sklony
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Poslanec Komárek svým návrhem na předvolání šéfů veřejnoprávních médií na kobereček kvůli informování o Ukrajině projevil fašizující sklony, které je třeba zřetelně odmítnout. Byť nesouhlasím s většinou komentářů a názorů komentátorů České televize, není to možné řešit tak, jak si pan Komárek představuje. Zřejmě se zhlédl v době jakobínské diktatury, kdy jakobínský konvent rozhodoval o všem,“ pozvedá expremiér varovně hlas.

Obratem ale dodává, že tyto snahy do jisté míry brzdí zastupitelská demokracie. Komárek by přesto měl zvážit, zda by neměl odejít z politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …