Paroubka nepustili na biskupské gymnázium, šel si stěžovat kardinálovi

18.04.2012 21:38

Litoměřické biskupství zakázalo Jiřímu Paroubkovi přednášku na varnsdorfském biskupském gymnáziu. Ten věří, že dostane šanci na přednášku v náhradním termínu. S žádostí o nápravu se obrátil na kardinálu Dominika Duku. Informoval o tom server NašeDěčínsko.cz.

Paroubka nepustili na biskupské gymnázium, šel si stěžovat kardinálovi
Foto: hns
Popisek: Předseda NS-LEV21 Jiří Paroubek

Jiří Paroubek, poslanec parlamentu a předseda strany NS-LEV 2, ve Varnsdorfu nepochodil, plánovanou přednášku se studenty tamního biskupského gymnázia mu zakázalo litoměřické biskupství.

Ředitel gymnázia Jiří Čunát je však zklamán. „Osobně jsem se panu Paroubkovi omluvil. Sice mě situace mrzí, ale musím respektovat rozhodnutí mých nadřízených," řekl Čunát. Návštěvy politiků na škole se pravděpodobně znelíbily některým rodičům. Před časem totiž do školy dorazil ministr Jaromír Drábek a poslanec Jiří Šlégr.

Rodiče si stěžovali na neustálé přednášky politiků. Na gymnáziu už vystoupil Šlégr i Drábek

„Vím, že si někteří rodiče na biskupství stěžovali. Je to však jejich právo, ač já osobně si myslím, že návštěvy politiků jsou pro nás přínosem, a to především kvůli propagaci Schrödingerova institutu,“ dodal Čunát.

Jiří Paroubek ředitele Čunáta neviní: „S panem ředitelem jsem hovořil, vím, že vina není na jeho straně.“

Paroubek se obrátil na kardinálu Dominika Duku s žádostí o nápravu. „Podobný přístup je dle mého soudu absolutně nepřípustný. Doufám, že přednášku budu moci uskutečnit v náhradním termínu,“ věří politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…