Paroubkovo vysvětlení: Dobře jsme vybrali místa pro billboardy. Takže to vypadá, že jich máme hodně

14.05.2014 7:57

Předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek našel před volbami do Evropského parlamentu nového sponzora pro svou kampaň. Po bok bývalého premiéra a předsedy sociálních demokratů se postavil právník Petr Michek, který působí zároveň jako místopředseda Paroubkovy strany. Kromě toho je známý jako klíčový svědek proti mafii označované názvem Toflův gang. Píše o tom MF Dnes.

Paroubkovo vysvětlení: Dobře jsme vybrali místa pro billboardy. Takže to vypadá, že jich máme hodně
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Právník Petr Michek je známý také jako likvidátor v příběhu ovládnutí firmy Královopolská RIA, s nímž je spojen také Stanislav Gross, připomíná deník. Že stranu LEV 21 dotuje právě tento muž, přiznal sám předseda Jiří Paroubek. Z Michkových peněz platí partaj mimo jiné síť předvolebních billboardů kolem dálnic. Přesnou částku, kterou Paroubkovi na kampaň poskytl, ale ani jeden nechce prozradit.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

"Na všechno jsou smlouvy a doklady, ale naše strategie je zveřejnit to až po volbách," uvedl Michek pro MF Dnes. "Nechceme prozradit naši strategii konkurenci, mimo jiné vydavateli vašeho deníku, což je jeden z našich hlavních volebních soupeřů," dodal s odkazem na hnutí ANO Andreje Babiše.

Paroubek přece jen prozradil, že Michek přispěl částkou ve výši několik set tisíc korun. Spolu s tradičním sponzorem Petrem Bendou (ČSSD) prý Michek na kampaň dají dohromady asi pět milionů korun. Benda se kromě každoročního příspěvku podílí také na financování běžného provozu strany.

"Neříkám, že se v penězích topíme, ale prostě teď peníze máme. To může vést k tomu, abychom alespoň v závěru vedli účinnou kampaň," konstatoval někdejší expremiér. Kromě Michkových peněz přičítá zásluhu na kampani také svým zkušenostem. "My jsme ty billboardy dokázali vybrat na taková místa, že jsou skutečně vidět, takže vypadají, že jich je násobně víc," uvedl.

Rozhovor s redakcí MF Dnes Paroubka rozlítil

O své snaze vrátit se do vysoké politiky hovořil Paroubek také v rozhovoru pro MF Dnes, odpověděl ovšem pouze na několik otázek. Poté, co padl dotaz na původ rodinného majetku na řecké Itace, šéf strany LEV 21 rozhovor rázně ukončil se slovy k redaktorce: "Vy jste skandálně, babišovsky nechutně vedla svůj rozhovor."

Paroubek nicméně stihnul prozradit, že odhaduje výsledek eurovoleb od tří do šesti procent. Udělá prý vše pro to, aby to bylo přes pět procent a doufá, že se to díky finanční injekci od sponzorů také podaří. Poté, co bývalý předseda ČSSD odešel z vysoké politiky, věnoval se ekonomickému poradenství, přednášel také na vysoké škole a mimo jiné vydal v roce 2011 knihu, za kterou inkasoval čtyři miliony korun, ačkoli se prodalo jen necelých deset tisíc kusů.

Otázky věnované Paroubkovu působení mimo politiku byly to poslední, na něž v klidu odpověděl. Když chtěla redakce MF Dnes znát u lídra LEV 21 znát majetkové poměry, jeho ochota odpovídat prý rychle mizela. Rozzlobilo ho, že se redaktorka nezajímá o program strany. "Já potřebuji, aby se o tom programu teď dozvěděli voliči, a vy jste pro to neudělala ani ň," osočil novinářku a odmítl dál pokračovat v rozhovoru.

"Nic jsem neukradl. Nejste schopna klást otázky související s volbami. Nebudu už nic říkat. Vy chcete hledat problémy tam, kde nejsou," dodal Paroubek. Rozhovor ukončila odpověď na dotaz, proč se tedy rozčiluje, když problémy nejsou. "Já se nerozčiluju, kdybych se rozčilil, tak už jste dole ze schodů," uzavřel politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…