Paroubkovu volební kampaň povede Benda

10.12.2011 15:35

Šéfem volební kampaně strany Národní socialisté - levice 21. století (LEV 21) bude bývalý předseda ústecké krajské sociální demokracie a podnikatel Petr Benda. Strana má také nové logo, ustavila odborné rady a schválila rezoluce.

Paroubkovu volební kampaň povede Benda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební manažer NS-LEV21 Petr Benda

Paroubek označil Bendu za jeho úspěšného spolupracovníka z Ústeckého kraje, pracovali prý spolu už na "mimořádně úspěšných volebních kampaních v dresu jiné politické strany", tedy sociální demokracie. "Předpokládám, že do konce tohoto roku bude mít strana něco mezi 700 až 1000 členy a bude dál pokračovat ve svém růstu," řekl šéf strany Jiří Paroubek.

Při volbě loga strany předsednictvo podle Paroubka vybíralo ze zhruba 40 návrhů. Vítězné logo tvoří bílé nápisy "Národní socialisté" a "LEV 21" na červeném podkladu. Podle předsedy LEV 21 obsahuje národní barvy, barvy národních socialistů a vyjadřuje i ideové zaměření strany.

Místopředseda LEV 21 a ekonomický expert strany Filip Drapák se kriticky vyjádřil k vládnímu návrhu státního rozpočtu. Je prý třeba ho odmítnout, protože se nehodí k současné ekonomické situaci v ČR a neřeší problémy, do kterých se Česko dostává kvůli krizi v EU. Česká republika podle Drapáka není předluženou zemí a nehrozí jí dluhová past. Vláda by podle něho měla řešit ekonomickou recesi tak, aby se to nedotýkalo sociálně slabých vrstev obyvatel.

Někdejší premiér a bývalý šéf sociálních demokratů Paroubek na počátku října opustil po více než 20 letech parlamentní opoziční ČSSD, s níž se nepohodl. Následně oznámil vytvoření nové strany. Následoval ho poslanec ČSSD a bývalý hokejový reprezentant Jiří Šlégr, který je nyní místopředsedou LEV 21.

Čtěte:

Teplická ČSSD nechce sídlit u Bendy. Raději se nastěhuje k členovi ODS

Paroubek zůstává sám. Kolegové z ČSSD vystupovat nechtějí

Paroubkova LEV 21 má už webové stránky. Děkuje ODS i TOPce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

5:00 Rodiče o tom nevědí. Co neziskovky na školách ukazují dětem

Pedagogičtí pracovníci jsou povinni „poskytovat dítěti, žáku, studentovi nebo zákonnému zástupci nez…