Paroubkův LEV 21 teď prý řídí zajímavý muž. Podle novin je to likvidátor, spojený s Grossem

11.12.2014 8:24

Čím se bude zabývat politická strana LEV 21, kterou založil bývalý premiér Jiří Paroubek, se zatím neví. Strana, která od svého založení neuspěla v žádných volbách, je po Paroubkově odchodu ještě méně čitelná. Na jeho doporučení řídí stranu Petr Michek, který dosud působil jako hlavní sponzor strany. Píše o tom dnešní MF DNES.

Paroubkův LEV 21 teď prý řídí zajímavý muž. Podle novin je to likvidátor, spojený s Grossem
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Billboard Lev 21

„Můj mandát je koncentrovaný na konsolidaci strany po rezignaci předsedy a přípravu řádného sjezdu,“ říká Michek, který vede olomouckou buňku a letos za LEV 21 neúspěšně kandidoval do Senátu na Znojemsku.

Michek dříve působil jako likvidátor v příběhu ovládnutí firmy Královopolská RIA, s níž je spojen mimo jiné i Stanislav Gross. V současnosti řídí kdysi úspěšnou geodetickou firmu Geodis, která nyní čelí obřím dluhům a neplatila státu ani sociální pojištění. „Mým úkolem je ve firmě odvrátit insolvenci, což se mi daří,...“ říká Michek. Geodis se však opět ocitl v insolvenčním řízení. Michek dodává, že stranu LEV 21 financuje momentálně z peněz ze svého podnikání.

Volební sněm LEV 21 by se měl konat ve druhém čtvrtletí příštího roku a Michek nevylučuje, že se o post řádného předsedy bude ucházet. Paroubek navzdory svému avizovanému odchodu z politiky zůstává řadovým členem strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…