Parta kolem Ministerstva obrany prý připomínala gang profesionálních zločinců. MF DNES obsáhle cituje z obvinění

06.03.2015 7:02

Odprodej armádního majetku pod cenou, kvůli kterému policie na počátku týdne zasahovala na Ministerstvu obrany a ve zbrojařské firmě Excalibur Army, umožnil dle informací MF Dnes důmyslný systém, který vytvořili manažeři firem kolem Ministerstva obrany. V mnohém prý připomínal gang profesionálních zločinců.

Parta kolem Ministerstva obrany prý připomínala gang profesionálních zločinců. MF DNES obsáhle cituje z obvinění
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tank

Popis skupinky čtyř vysoce postavených manažerů (Halenky, Lachmana, Vermiřovského a Pavlíka), které policie zatkla v úterý a obvinila je ze zneužití pravomoci a povinnosti při správě cizího majetku, si dle MF Dnes v mnohém nezadá s popisem profesionálního týmu zločinců.

V textu obvinění jednoho z nich, které má údajně MF Dnes k dispozici, se prý o kvartetu mluví jako o skupině „která je hierarchicky strukturovaná, kdy jednotlivé osoby mají své úkoly a postavení a jsou konkrétně úkolovány“. V obvinění se prý dále píše, že cílem skupiny bylo odčerpávání movitého i nemovitého majetku Ministerstva obrany. Čtveřice obviněných se měla podílet na nevýhodných kšeftech s motory do tanků a bojových vozidel a dalšími náhradními díly.

Obchody prý podle detektivů probíhaly následovně: obviněný exředitel opravárenského podniku VOP Adolf Veřmiřovský byl údajně ve spojení se šéfem armádní logistiky generálem Vladimírem Halenkou. Ten prý na Veřmiřovského přání určoval, jakou techniku vojáci vyřadí. O samotném prodeji materiálu označeného jako nepotřebný do VOP následně rozhodovala komise obranné agentury, která měla dle policie schválit prodej pod cenou. Agenturu vedl další obviněný Josef Lachman. Vojenský opravárenský podnik pak údajně materiál obratem přeprodal. Dle policejního vyšetřování buď na Slovensko do firmy VOP Trenčín, nebo tuzemskému zbrojařskému molochu Excalibur Army.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…