Partička od becherovky, říká o vládě poslanec a dodává: Všichni se úplně zbláznili

05.07.2013 7:31

Vláda Jiřího Rusnoka může získat podporu v Poslanecké sněmovně například díky hlasům části ČSSD, LIDEM nebo nezařazených poslanců. Bývalý poslanec ODS a dnes člen Jihočechů 2012 Michal Doktor však odmítá, že by pro novou vládu zvedl ruku. „Je to marný a prázdný pokus, který deklasuje již jen série odmítnutí,“ uvedl pro server Týden.cz.

Partička od becherovky, říká o vládě poslanec a dodává: Všichni se úplně zbláznili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

„Prostě dilema mezi opilcem a opilcem," povzdechl si Doktor a narážel tím podle serveru Týden.cz zřejmě na prezidenta Miloše Zemana a odcházejícího ministra financí Miroslava Kalouska. "Vládu nepodpořím. Je to marný a prázdný pokus, který deklasuje již jen série odmítnutí. Nakonec z toho vyjde taková partička od karet a becherovky," sdělil.

Vládní koalice v současnosti disponuje podporou 101 hlasů ve sněmovně, sto vládních hlasů doplnil tím svým právě Doktor. Proti ODS má však stále výhrady. Ze strany vystoupil na podzim v roce 2011 poté, co premiér Petr Nečas (ODS) dal mezi kandidáty na křeslo ministra průmyslu a obchodu přednost Martinu Kubovi. "Čas odpoví, relativně rychle, zda jsem se mýlil já ve svém soudu, či předseda vlády v odhadu svých mocenských dovedností," pronesl tehdy.

Obraz dvou či tří malých kluků bořících si bábovičky na pískovišti. Tak Doktor včera dále pokračoval v hodnocení politické situace na svém facebookovém profilu. „Miloš Zeman si Ústavu čte pozpátku. Odborník na arabský fundamentalismus se snadno mohl zapomenout, chápu. Miroslav Kalousek by rád stanul ve světle otce pravice, a tak nasazuje na forhend a míčku přidává faleš pro odskok: ‚Vyjádřit nedůvěru vládě, dříve než o ni vůbec formálně požádá…,‘“ poznamenává a dodává: „Tady už se všichni úplně zbláznili!"

Co přesně napsal na Facebooku Michal Doktor:

Kdyby nešlo o příliš vážnou věc, řekl bych, že spatřuji obraz dvou či tří malých kluků bořících si bábovičky na pískovišti... Miloš Zeman si Ústavu čte pozpátku. Odborník na arabský fundametalismus se snadno mohl zapomenout, chápu. Miroslav Kalousek by rád stanul ve světle otce pravice a tak nasazuje na forhend a míčku přidává faleš pro odskok: " Vyjádřit nedůvěru vládě, dříve než o ni vůbec formálně požádá.." Tady už se všichni úplně zbláznili!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…