Partner exhejtmanky Vaňhové a vlivný člen ČSSD byl zavražděn

18.11.2013 22:52

V pondělí navečer byl zastřelen životní partner náměstkyně ústeckého hejtmana a předsedkyně okresního výkonného výboru ČSSD Jany Vaňhové Roman Houska. Informaci přinesl deník Právo prostřednictvím serveru Novinky.cz, ParlamentníListy.cz následně zjistily další podrobnosti.

Partner exhejtmanky Vaňhové a vlivný člen ČSSD byl zavražděn
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Policie sdělila, že skutečně došlo k vraždě. Zdroje z blízkosti policejních vyšetřovatelů navíc ParlamentnímListům.cz potvrdily, že se skutečně jedná o Romana Housku, někdejšího místopředsedu okresního výkonného výboru ČSSD v Chomutově. Dále zjistily, že jeho tělo bylo nalezeno kolem 19. hodiny večerní jedním ze spolustraníků.

Okolí ho vnímalo jako rozporuplného člověka

Houska byl ve svém okolí považován za kontroverzní osobu. V říjnu roku 2003 měl najet na strážníka městské policie v Chomutově, když ho zastavil při parkování. On se však bránil s tím, že byl ze strany policisty šikanován a že si příslušník zákona přišel k újmě sám tím, když mu kopal do auta. Tehdy byl odsouzen s podmínkou.

V roce 2005 Houska vysoudil omluvu na svém kritikovi, spolustraníkovi Janu Pieglovi, který jej odsuzoval jako „neodsouzeného vyděrače”. Ten kritizoval například způsob, jakým Houska zbohatl v roce 1997 na prodeji pozemků pro chomutovský hypermarket Globus, a obvinil ho z rozkrádání krajského rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …