Past na Foldynu. A pak jsem to chtěl počůrat. Pavel Novotný přiznal, co chystal na Den vítězství, léčka ale nevyšla

16.05.2020 18:44

Ruský motorkářský gang Noční vlci letos nedojel ani do České republiky, ani do Německa, kde si jeho členové v minulosti pravidelně připomínali porážku Hitlera Rudou armádou. V Ruské federaci přibývá až deset tisíc osob nakažených koronavirem denně, takže spanilá jízda byla odložena. Ale starosta Řeporyjí Pavel Novotný připravil past alespoň pro české příznivce Nočních vlků. Těm sám říká „zapařenci“.

Past na Foldynu. A pak jsem to chtěl počůrat. Pavel Novotný přiznal, co chystal na Den vítězství, léčka ale nevyšla
Foto: TV Barrandov
Popisek: Pavel Novotný, Jaroslav Foldyna, Jaromír Soukup

Den vítězství měl být především den mého velkého triumfu. Já jsem od rána poskytoval rozhovory u pomníku vlasovců a samozřejmě jsem jedním okem sledoval po Praze jedoucí kolonu Nočních vlků s Jardou Foldynou, mým novým kamarádem z televize Barrandov,“ poznamenal Novotný pro MALL TV v narážce na diskusi, kde poslance hájícího barvy SPD nazval opakovaně „koštětem“.

„Jarda vstával velmi vlasteneckou nohou. Měl fantastickej projev na Olšanech. Z toho jsem viděl, že jeho kanada došlápne opravdu na každého nepřítele Ruska. A od novinářů jsem měl informace o tom, že v té koloně se vede velká debata o tom, že se pojede do Řeporyjí. Sem k nám. Tak jsem připravil past,“ pokračoval Novotný.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

A jak ona past měla vypadat?

„Kromě duhový vlajky na radnici a dalších píčovin jsem teda vymyslel s televizí, že až Noční vlci přijedou k pomníku vlasovců, vypnou motorky a začnou tady dělat bordel, tak se z českého rozhlasu v Řeporyjích ozve ‚Pozor, hlášení místního rozhlasu. Přehlídka košťat zdarma u pomníku vlasovců na náměstí,“ smál se Novotný.

Navrch chtěl přidat písničky Karla Kryla nebo písničku Jana Vyčítala „To tenkrát v čtyřicátom pátom“.

„A takhle připravenej jsem očekával Jardu Foldynu a Noční jezdce. Zapařence. Bohužel došlo k hádce už na Olšanech, kdy Foldyna říkal ‚jedeme do Řeporyjí‘, ale zapařenci tušili podraz ode mě,“ popisoval dál situaci Novotný.

Nějakého vzruchu se ale nakonec přece jen dočkal. Místo „hovad na motorkách“, tak nazval české příznivce ruského motorkářského gangu Noční vlci, přijel prý „kokot z Prahy 11“. Takto otituloval Roberta Vašíčka z SPD, který k pomníku dorazil a položil k něm vlastní desku se svým textem. „Já jsem se těšil, že mu jí počůrám, až půjdu domů, ale on si tu desku statečně zase odvezl,“ pravil Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…