Pátá kolona Ruska v českém parlamentnu? Miroslav Grebeníček od plic říká své

04.03.2015 14:45

Komunistický poslanec Miroslav Grebeníček se vymezil proti některým tvrzením o Rusku, která v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz uvedl poslanec a místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Jedná se prý o fantazie a myšlenkové zkraty, které jsou v rozporu s realitou. Skutečnost je prý úplně jiná.

Pátá kolona Ruska v českém parlamentnu? Miroslav Grebeníček od plic říká své
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Ženíšek v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz kromě jiného uvedl, že ho upřímně děsí, že určité skupiny obyvatel mají tendenci zpochybňovat to, že jsme součástí Severoatlantické aliance a že Spojené státy americké jsou naším spojencem. Poslanec si to vysvětluje tím, že by dotyční chtěli být raději součástí nějakého svazku s Ruskem. „Kdo v tomto směru zanechal největší stopu? Zeptejte se bývalého prezidenta Klause a současného prezidenta Zemana. Pak je tu velké množství agentů Ruské federace, kteří na našem území operují, jak naše bezpečnostní služby každým rokem informují. A v neposlední řadě jsou tu naši lidé, dokonce i v parlamentu, kteří tvoří takovou tu – nezdráhám se to nazvat pravým jménem – pátou kolonu!“ řekl Ženíšek.

Ruský prezident Vladimir Putin je dle jeho soudu neschopný prezident, který nedokázal transformovat ruskou ekonomiku tak, aby nebyla závislá jen na příjmech z nerostných surovin, zejména pak ze zemního plynu. A navíc prý izoloval svou zemi na mezinárodní scéně.

Celý rozhovor k přečtení ZDE

S Ženíškovými tvrzeními Grebeníček zásadně nesouhlasí. „Fantazie a myšlenkové zkraty pravicové politiky jsou v rozporu s realitou. Ráda si plete i příčiny a důsledky toho, co se dnes v Evropě a ve světě odehrává. Těm, kdo ještě dnes nekriticky obhajují imperiální manýry a barbarské válčení Spojených států a nejsou schopni vnímat katastrofální důsledky, chybí potřebná míra sebereflexe,“ uvedl Grebeníček v reakci na dotaz jednoho ze čtenářů ParlamentníchListů.cz.

Po tom, co předvedly USA a další členské státy NATO v Afghánistánu, Iráku, Libyi a Sýrii, ale i v Kosovu, je prý zřejmé, jakým nebezpečím je a může být také pro Evropu neustálá expanze NATO na východ. Konfrontační a militaristická politika Spojených států, jejich snaha o udržení nebo posílení svého vlivu i za cenu podněcování převratů a válek je údajně zcela zřetelná.

Grebeníček tvrdí, že Ukrajina, Rusko a celá Evropa jsou dnes další obětí snah Spojených států rozšiřovat sféry vlivu, diktovat světový pořádek a získat ekonomickou i vojenskou kontrolu nad dalšími oblastmi. „Pokud reprezentanti české pravicové politiky cítí, že jim narostla "americká křídla", pak nedohlédají, jaká strašlivá rizika taková expanzivní a konfrontační politika znamená pro globálně propojený svět a Evropu v něm,“ konstatuje komunistický poslanec.

Plné znění otázky a odpovědi ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…