Patnáct sprostých slov. Nové pozdvižení kolem Kotleby

16.03.2016 12:11

Marian Kotleba, banskobystrický župan a nově zvolený poslanec, zasáhl do kulturního dění na Slovensku, a to poněkud neslavně. Podle serveru DennikN.sk nechal ukončit jedno divadelní představení v polovině hry, protože se mu nelíbila. Na jeho vkus byla příliš hrubá.

Patnáct sprostých slov. Nové pozdvižení kolem Kotleby
Foto: ČT24
Popisek: Marián Kotleba

Slovenský hejtman Marian Kotleba zavítal na divadelní představení ve městě Brezno. To, co slyšel na jevišti, se mu ale nelíbilo natolik, že hru nechal v polovině představení zastavit. Údajně kvůli příliš hrubým výrazům, které herci používali. Fakticky ukončení představení nařídila Marianna Kemková, zaměstnankyně z krajského odboru školství. Jednala prý na příkaz předsedy strany Kotleba - Lidová strana Naše Slovensko hejtmana Mariana Kotleby.

Gabriel Obernauer, předseda divadelního souboru, potvrdil pro Aktuality.sk, že hra několik expresivních výrazů opravdu obsahovala, ale vedení kraje o tom bylo informováno. "Říkali jsme, že představení není vhodné pro děti do 15 let a že obsahuje asi 15 vulgárních slov," uvedl Obernauer.  Úředníci žádali zmírnění výrazů, aby byla hra přístupná i dětem do patnácti let, jenže podle herců by pak hra ztratila smysl. V polovině představení vtrhla prý Kemková do zákulisí a hrozila, že představení musí okamžitě skončit. Jinak prý Kotleba z divadla odejde a opona bude stažena.

„Za více než padesát let jsme nic podobného nezažili. Teď si uvědomuji, že jsme měli pokračovat a uviděli bychom, co by se opravdu stalo,“ konstatoval Obernauer.

Sluší se dodat, že Marian Kotleba je radikální politik, jenž bývá na Slovensku označován za neonacistu. Faktem je, že se hlásí k tradicím fašistického Slovenského štátu, jenž se zrodil s požehnáním Adolfa Hitlera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…