Patnáctiletá dívka byla brutálně znásilněna migranty. Po osmi měsících od děsivé zkušenosti stále trpí

11.12.2017 9:44

Rakouský list Kronen Zeitung se po několika měsících vrací k případu patnáctileté dívky, kterou letos v dubnu brutálně znásilnili tři žadatelé o azyl ze zemí Afriky a Blízkého východu. V nejbližších týdnech by měl začít soudní proces.

Patnáctiletá dívka byla brutálně znásilněna migranty. Po osmi měsících od děsivé zkušenosti stále trpí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Znásilnění patnáctileté dívky v rakouském městečku Tulln způsobilo pozdvižen v celé zemi. Dívka ze základní školy přijela navštívit svého otce a procházela kolem uprchlického tábora. Tam si jí povšimli tři mladí migranti, kteří ji začali pronásledovat. Po několika stech metrech ji dostihli a minimálně dva z nich ji znásilnili. Dívce se v jednu chvíli podařilo utéci, ale bohužel byla opět dostižena a opět sexuálně zneužita.

Pachatele čekají vysoké tresty, byť dvěma z nich je devatenáct let a budou proto souzeni pouze jako mladiství. I tak by ale mohli strávit několik příštích let ve vězení a poté být případně deportováni do svých mateřských zemí. Existuje také varianta, podle které by mohli být deportováni ještě před nastoupením trestu. Patnáctileté dívce, která právě končila základní školu, však ani vysoké tresty její předchozí život nevrátí.

Celý text v němčině je ZDE.

Podle soudního psychologa se traumat nejspíš do konce svého života nezbaví. Sandra, jak ji nazývá Kronen Zeitung, výrazně zhubla, nechala si ostříhat vlasy nakrátko a nosí jen široké kalhoty a svetry. Dělá vše pro to, aby byla zakryta její ženská postava. „Už nechce vypadat jako dívka. Psychiatři její chování diagnostikují jako ‚vědomě nevědomou reakci‘ na děsivé zkušenosti, které musela letos na jaře prodělat,“ píše deník.

O vině tří obžalovaných ze Somálska a z Afghánistánu není žádných pochyb. Na místě činu nechali dostatečné množství DNA, které vedlo o několik dní od spáchání trestného činu k jejich odhalení. Ještě předtím však museli být otestováni všichni obyvatelé tábora mužského pohlaví. Potom již šli vyšetřovatelé najisto. Lze očekávat, že konečný verdikt bude přísný. Nejen kvůli mimořádné brutalitě a ponížení, kterému svoji oběť podrobili, ale také vzhledem k jejich zapírání.

Od nebohé dívky si po znásilnění pod pohrůžkou dalšího násilí vyžádali její číslo a následně ji posílali textové zprávy. Chtěli tím podle vyšetřovatelů docílit toho, aby vše nasvědčovalo tomu, že s dívkou byli v přátelském vztahu a že pohlavní styk proběhl dobrovolně. Dívka se v každém případě nachází v hluboké depresi. „Trpí posttraumatickou stresovou poruchou a úzkostí, špatně v noci spí, jeví sklony k sebepoškozování,“ píše deník s tím, že první soudní stání by mělo proběhnout v lednu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…