Pavel Bělobrádek by mohl kandidovat na prezidenta, navrhl ministr Jurečka

26.04.2016 19:38

Hostem Zuzany Bubílkové v Kauze dne Rádia Impuls byl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Hovořilo se například o kampani na propagaci ryb Ryba na talíři, kandidátovi na prezidenta i o Rusku.

Pavel Bělobrádek by mohl kandidovat na prezidenta, navrhl ministr Jurečka
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji

„My lidem nechceme nic vnucovat. Do této kampaně jsme vtáhli i obchodní řetězce. I ony samy na svých letácích například promovaly, že je tady týden s kaprem,“ podotkl Jurečka ke kampani, jež má přimět lidi k větší konzumaci ryb a především ke zbavení se strachu ze sladkovodních ryb. Jurečka následně obhajoval i koupi multifunkčního auta za 1,7 milionu korun, které má mimo jiné rovněž sloužit v kampani. 

Jurečka následně hovořil i o kritice polských potravin. Odmítl, že by umlknutí kritiky ohledně polských potravin bylo politickou záležitostí. Problematické potraviny se stále řeší, vše je zveřejňováno podle něj na serveru Potraviny na pranýři. Jurečka navíc řekl, že i přes návštěvu čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Česku nepředpokládá, že by se navýšil dovoz čínských potravin do České republiky.

Řeč přišla i na Rusko. Česko podle ministra zemědělství nemůže vyměnit lidská práva za to, aby mohlo znovu vyvážet zboží do Ruska. „Já vnímám ten posilující trend ruské silové politiky. Otázka je, jak ta situace bude vypadat za deset patnáct let. Já k tomu nechci přihlížet s rukama v klíně,“ řekl na Impulsu. 

Závěrem se hovořilo také o prezidentských kandidátech. Jurečka uvedl, že je to předčasná debata, ale že minimálně předseda strany KDU-ČSL Pavel Bělobrádek by mohl kandidovat. Podle jeho názoru by byl lepším kandidátem než současná hlava státu Miloš Zeman. 

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …