Pavel Novotný: Bojím se bílých hovad. Ze Zemana se můžeme leda posrat. Taky bych chtěl být debil

27.08.2015 11:55

Novinář a bývalý šéfredaktor Extra.cz Pavel Novotný se v rozhovoru pro server Manipulatori.cz jal vysvětlovat rozdíly mezi Prahou, resp. pražskou kavárnou a zbytkem republiky, který on označuje souhrnně Morava. Tyto rozdíly se dle něj projevují ve vnímání výkonu funkce prezidenta Zemana. Novotný si také postěžoval, že česká společnost je lhostejná k dění za našimi hranicemi. „Žijí v jednoduchém světě a já jim to závidím. Taky bych chtěl být debil,“ vyznal se bulvárník.

Pavel Novotný: Bojím se bílých hovad. Ze Zemana se můžeme leda posrat. Taky bych chtěl být debil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Anketa

Přejete si pád Sobotkovy vlády a předčasné volby do Poslanecké sněmovny?

91%
9%
hlasovalo: 10601 lidí

„Říkal jsem své ženě, která je z jednoho zastrčeného koutu Moravy, že jsem nikdy neviděl voliče Miloše Zemana. Zavolala nějakou ženskou a zeptala se jí, jestli jí nevadí, že Zeman říká v rádiu kunda. Nevadilo. Mně vadí, že Zeman jezdí do Číny a co tam předvádí. Já každý rok vyvěšuju tibetskou vlajku a vysvětluju svým dětem, že to je od Číny anexe cizího území. Morava slyší na to, že nám to pomůže ekonomicky, když tam přijede Zeman šaškovat s krtečkem. Moravě je jedno, co se v Číně děje disidentům, a my, kterým to není jedno, se můžeme ze Zemana leda tak posrat,“ říká Novotný.

Prezident je dle něj mimořádně schopný člověk, kterému Rusové zaplatili přes hokejový tým Lev Praha volební kampaň, a on jim teď za to dělá propagandu. A to prý není ani náhodou v polovině mandátu, nýbrž ve čtvrtině, protože když bude znovu kandidovat, Morava ho prý znovu zvolí. „Všechno, co bude Zeman v zahraniční politice dělat, si obhájí tím, že to je ekonomická nutnost. Což mě jako člověka, který si myslí, že jediné, co udržuje svět v rovnováze, jsou americké jaderné hlavice, nesmírně trápí,“ dodává Novotný s tím, že Zeman není jeho prezident.

Agresivní bílá hovada

Podobně jako chování prezidenta Zemana Novotného rozčiluje česká společnost. „Češi jsou jenom věčně nespokojení, protože se nikdy nedívají přes hranice. Už i v Americe je hůř než u nás, není odsud kam emigrovat. Lidi si neuvědomují, jaké mají štěstí, že jim teče teplá voda a že se můžou domoct práva. Potřebují zaplatit půjčku na auto a chtějí mít jistotu, že si na ni vydělají. Co se děje za hranicemi, je jim úplně u prdele, s výjimkou Islámského státu, toho se bojí. Kromě vlastního života je nic nezajímá, jsou ke všemu lhostejní. Žijí v jednoduchém světě a já jim to závidím. Taky bych chtěl být debil. A přitom se těch debilů, kteří se u nás radikalizují, děsím. Nebojím se muslimů, bojím se agresivních bílých hovad,“ nešetřil novinář při popisu svých spoluobčanů vulgárními výrazy.

Na závěr rozhovoru pohovořil bývalý šéfredaktor bulvárního serveru o rozdílu mezi pražskou kavárnou a Moravou. „Pražská kavárna by si měla uvědomit, že Morava není tak chytrá, že to jsou lidi, kteří nemůžou mít rádi Pohlreicha, protože nemají ani na to, aby si koupili jeho kuchařku, natož krevety na jeho recepty. Jsou to lidi, kteří mají rádi Láďu Hrušku, protože vaří jídlo za dvacet korun stejně jako oni. Pražská kavárna by se měla přestat chovat nadřazeně a zbytečně ty lidi urážet,“ myslí si Novotný.

Celý rozhovor ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…