Pavel Novotný ohlásil kandidaturu do Poslanecké sněmovny. Když ho ODS postaví

04.05.2020 9:02

Bolševický kolaborantský ubožák v akci. Tak nazval předsedu KSČM Vojtěcha Filipa starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). V diskuzi na sociální síti pak připustil, že by on sám chtěl kandidovat do Poslanecké sněmovny.

Pavel Novotný ohlásil kandidaturu do Poslanecké sněmovny. Když ho ODS postaví
Foto: Screen ČT24
Popisek: Vojtěch Filip a Otázky Václava Moravce

"Bolševický kolaboranstký ubožák v akci a výtečný Václav Moravec v dnešních OVM," sdílel Pavel Novotný část pořadu Otázky Václava Moravce ČT24, kde se mimo jiné hovořilo o něm, o starostovi šesté pražské části Ondřeji Kolářovi a o pražském primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti), kteří jsou aktuálně pod policejní ochranou.

Anketa

Chcete, aby byl Pavel Novotný zvolen poslancem PS PČR?

4%
96%
hlasovalo: 27213 lidí

"Protože takovou informaci nemůžeme mít, protože to bezpečnostní složky ještě nevyšetřily snad," uvedl Filip v diskuzi s Moravcem.

"Jak to můžete vědět?" ptal se moderátor.

"Protože to, co bylo napsáno v tom Respektu, má tak vážné vady, jako v té logice bezpečnostních opatření, že to opravdu je spíš k smíchu," dodal Filip.

"Tady máme tři politiky, kteří jsou pod policejní ochranou, máme tady jednoho politika, kterému když vycestuje do spřátelené země s Ruskou federací, tak mu hrozí vydání a může být odsouzen v Ruské federaci a strávit část života v ruském vězení. A to nejsou fakta?" ptal se Moravec. 

"Faktem je, že takový zákon Ruská federace přijala. Chová se přesně tak..." odvětil Filip.

"To, že tři politiky, demokraticky zvolené politiky této země chrání Policie České republiky, jeden je na neznámém místě, to jsou věci, které jsou jenom z novin?" ptal se dál Moravec.

"Tak je to jejich problém, když dělají politiku. A jestli se bojí, tak ať ji nedělají. Mně taky bylo vyhrožováno mnohokrát a nikdy jsem se neschovával, já se svých názorů nebojím..." reagoval Filip. "Oni se schovávají, protože jim to doporučila policie," odvětil Moravec.

Ale ani to Filip nebral jako argument. "Tak jim to doporučila policie," řekl.

"Tak nemají dělat politiku? To je demokracie?" ptal se Moravec.

"Víte kolikrát já bych se musel schovávat, když jsem dostal výhrůžky, když jsem byl adresátem stalkingu?" zeptal se Filip.

"Vám vyhrožovalo Ruská federace trestním stíháním?" kontroval Moravec.  

"Mně vyhrožovali i z České republiky, vyhrožovali mi ze zahraničí, protože mám nějaký politický názor," dodal Filip.

"Proti vám bylo někde zahájeno trestní stíhání v nějaké cizí zemi?" zeptal se Moravec. "Ne," odvětil Filip. "Tak vidíte," dodal Moravec.

"Kdy nás jich zbavíš?" zeptal se pak Novotného jeden z účastníků diskuze. "Zkusím sněmovnu za rok... Pokud mě strana pustí na kandidátku, zkusím to.. A pak jim to tam vysvětlím," odvětil Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…