Pavel Novotný vzkazuje: O mé inteligenci vůbec nepochybujte. Jsem emisar pravdy. Stydím se za sebe pouze, když…

05.08.2016 20:15

Někdy věty plné vulgarit, někdy osobní napadání tazatele, někdy zcela vážný tón. Tak odpovídal na otázky čtenářů na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz bulvární novinář a člen zastupitelstva pražské městské části Řeporyje Pavel Novotný.

Pavel Novotný vzkazuje: O mé inteligenci vůbec nepochybujte. Jsem emisar pravdy. Stydím se za sebe pouze, když…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

Čtenářka, která se podepsala jako „trebivlice“ se zajímala o to, proč si Pavel Novotný zvolil jako formu své verbální prezentace zrovna agresivitu a hrubost až vulgarismus. „Není podstatný můj verbální, či myšlenkový projev. Jsem emisar pravdy, srát na formu... u Proroka je podstatná PRAVDA, amen,“ odpověděl poněkud překvapivým způsobem Novotný.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Jste morální prostitut

„Dovedete si představit, že je rok 1980, vy vstoupíte do strany a budete mít dobrou práci. Domnívám se, že jste morální prostitut, navíc na Vás peníze nejsou vidět – v buranství,“ napsal Novotnému další čtenář. Novotný přiznal, že „být ročník 50-65“, byl by asi kariérním komunistou.

Bonifáce zajímalo, jestli Novotný rozlišuje osobnosti, které něco vystudovaly, mají přehled a chtějí dobře dělat svou práci. Tazatel se dočkal poněkud rozverné odpovědi: „Podívej mě zajímají celebrity, jako já, Mesárošová, Rychtář a tak.. Co dokázali nějací doktoři, vědci, nebo tak. Až budou v Rytmáči, pak prosím... A vůbec,víš, kdo je můj tatínek?“

Židé v průměru inteligentnější jsou

Další dotaz směřoval částečně do historie: „Vy se opravdu domníváte, že židovský původ je zárukou nadprůměrné inteligence? Pakliže ano, můžete mi prosím vysvětlit, jak je možné, že stovky tisíc Židů se odebraly dobrovolně do koncentračních lágrů, protože uvěřily lžím nacistů?“ Novotný reagoval rezolutně: „Židé objektivně v průměru inteligentnější jsou, s tím nic nenaděláš. Za Okamurou by slepě nešli, navíc, oni nešli dobrovolně, lidi jako ty je strkali do dobytčáků,“ odpověděl.

Jiný čtenář mu připomněl slova, která kdysi vyřkl ohledně Ivety Bartošové: „Samozřejmě, my ji skutečně zabijeme. Ona se však zabíjí i sama, ale o tom se nebavme. Faktem je, že na ní dlouhá léta parazitujeme, lidsky ji už i lituji. Uvědomuji si, že když ji vyfotí pomočenou, je to nedůstojné, a že skutečně přispíváme k jejímu blížícímu se konci.“

Novotného se pak zeptal, zda je sám na sebe hrdý, nebo se alespoň trochu sám za sebe stydí. „Stydím se za sebe jen, když jdu v plavkách po pláži, případně při atletice,“ reagoval Novotný.

Angažuji se jen v Řeporyjích

Creck se zeptal, jak se může snášet žid a muslim. „Určitě pravděpodobněji než bílý debil z Čech a kdokoli cizí... Vy se podle nesnesete venku skoro s nikým,“ odpověděl poněkud ostře Novotný.

Ladislav Roten se zeptal, zda to myslí v politice opravdu vážně a zda by chtěl působit na kraji nebo ve Sněmovně. „Absolutně ne. Nemám ty ambice vůbec. Já se angažuji jen v Řeporyjích, nezajímá mě ani oblast, klídek,“ uvedl Novotný.

Novotný se ale dočkal i slov chvály: „Některé věci lze říci korektně, ale to většinou zapadne...Tedy není od věci použít slovník, kterým Zemanovci rozumí... Když může prezident kundovat, tak co by nemohl novinář odpovědět ve stejném levelu! Díky Pavle,“ napsal Kelt58. „Děkuji za ta slova, možná jsem odsoudil všechny čtenáře tohoto webu paušálně trošku šmahem. Co tu děláte? Vy musíte být zabloudivší :-),“ reagoval Novotný.

Jsem chytrý. To je prostě fakt

Duhab se naproti tomu do Novotného ostře opřel: „Ironie a nadsázka ne vždy naznačuje inteligenci.

Z vašich odpovědí se spíše dá vyčíst pohrdání lidmi byť nejsou zrovna bystří. Pokud si myslíte, že hloupé otázky vyžadují hloupé odpovědi byť myšleno v nadsázce, tak dle mého názoru jste moc chytré kaše nepojedl. Vaše inteligence je možná vysoká, ale arogance a egoismus nezaostává. Přesto vám přeji abyste byl šťasten a zdráv a nikdy nenarazil na sobě podobného,“ napsal Duhab.

„Děkuji a o mé inteligenci vůbec nepochybujte. Jsem chytrý, to je prostě fakt,“ reagoval Novotný.

„Jaký je váš názor na Babiše a jeho hnutí?“ zněl další dotaz. „Rozumím všemu, co Andrej dělá. Má můj obdiv. Nikdy bych ho nevolil, jeho voliče považuji za krátkozraké, naivní stádo. Ale nedá se s tím skoro nic dělat. Jen to přežít a radovat se z jiných aspektů života,“ odpověděl Novotný.

Jaspera zajímal Novotného názor na možnost soužití židů a muslimů. „Na rozdíl od islámu je na židovské víře super, že ji tento národ šířil vždy jen slovem s veškerou snahou aby přežila. Nikdy násilím. Co to má společného s humanismem a pomoci bližnímu nevím. Nedělím uprchlíky podle víry, či barvy kůže, dělím lidi jen a pouze na dobré a špatné. Tak jsem byl vychován, tak vychovávám své děti,“ odpověděl Novotný tentokrát ve zcela vážném tónu.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…