Pavel Šafr bije na poplach: Babišův bafuňář z dopravy chce vytunelovat České dráhy. Psal to na Twitteru Kalousek

31.08.2017 20:34

Šéf olomoucké oblastní organizace ANO, náměstek ministra dopravy a Babišův dlouholetý spojenec z Agrofertu Milan Feranec se prý chystá vytunelovat České dráhy. Tvrdí to alespoň server Forum24.cz Pavla Šafra s odvoláním na další zdroje.

Pavel Šafr bije na poplach: Babišův bafuňář z dopravy chce vytunelovat České dráhy. Psal to na Twitteru Kalousek
Foto: Klub přátel Krušnohorské železnice
Popisek: Moldavská horská dráha slaví v roce 2015 už 130. výročí existence.

Feranec jako předseda dozorčí rady ČD se prý dnes vyjádří k půjče na nákup společnosti CHAPS. Tato společnost je podle serveru Pavla Šafra pochybná a nákup bude předražený. Jako první o tom informoval server Zdopravy.cz. V roce 2012 společnost CHAPS dosahovala zisku pět milionů korun a v roce 2011 asi osm milionů. Její výhodou je, že je totiž vlastníkem známého vyhledávače IDOS, a přestože je hodnotu firmy těžké odhadnout, server si na to přece jen troufl a ocenil firmu přibližně na 40 milionů korun. České dráhy jsou prý ale ochotny zaplatit až 400 milionů, tedy desetkrát tolik.

Celý článek naleznete zde.

„Samozřejmě že se můžeme mýlit. Hodnota firmy mohla během posledních pěti let mnohonásobně stoupnout, jako se to kdysi stalo Billu Gatesovi nebo později třeba Marku Zuckerbergovi (majiteli Facebooku). Možná že na zahradě u sídla firmy v Brně okopávali mrkev, když tu náhle z hlubin Země vytryskla ropa. Vycházíme však jen z dostupných údajů. Podle nich je chystaný nákup předražený o stovky milionů. Nyní jsou na řadě pan Feranec a firma CHAPS, aby případně toto důvodné podezření na vysoce pravděpodobný tunel vyvrátili. Ať firma CHAPS alespoň veřejnosti předloží své účetní závěrky z posledních let, jak jí ukládá zákon,“ připomíná server.

K chystanému nákupu se vyjádřil také předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který na sociální síti Twitter napsal, že tato operace nese znaky organizovaného zločinu, a poslanec je odhodlán obrátit se na vládu s patřičnou interpelací, proč by k tomuto obchodu mělo dojít.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…