Pavel Šafr se stydí

19.10.2016 8:20

Šéfredaktor SvobodnéhoFóra.cz Pavel Šafr se dle svých slov stydí za naše ústavní činitele. Uvedl to alespoň ve svém komentáři. Důvod je prostý, jejich distanc od přijetí dalajlámy ministrem kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL).

Pavel Šafr se stydí
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

„Společné prohlášení ústavních činitelů je mimořádná akce, kterou může opodstatnit jen stav nouze, zásadní ohrožení národních či státních zájmů nebo bezpečnost země,“ zmiňuje Šafr s tím, že prezident, premiér, předseda Senátu a předseda Poslanecké sněmovny vydali toto prohlášení kvůli dalajlámovi. „Tímto stavem nouze či ohrožením národních a státních zájmů je dnes pro Českou republiku návštěva dalajlámy,“ konstatuje. „A asi si máme také myslet, že zásadním nebezpečím pro naše státní zájmy je skutečnost, že se s dalajlámou setkal – a to pouze soukromě – ministr kultury,“ dodal.

Podle něj je za skutkem nejvyšších ústavních činitelů České republiky potřeba pinoživého přispěchání s patolízalským prohlášením. „Že by si naši strategičtí partneři neměli proboha myslet, že se snad s dalajlámou tady baví nějaký oficiální představitel státu. Mají potřebu vlézt co nejhlouběji do čínského zadku a ujistit komunistické soudruhy, že zcela pokorně souhlasíme s územní celistvostí Čínské lidové republiky a myslíme si, že státní násilí, likvidace kulturní identity porobených národů, zavírání disidentů a odebírání lidských orgánů politickým vězňům jsou praktiky, s nimiž my Češi bezvýhradně a za prachy rádi souhlasíme,“ rozčiluje se Šafr. Vzápětí dodává, že je to odporné, hloupé a nedůstojné.

Původní text ZDE.

„Slušný člověk – a stejně tak slušný stát – se nikdy nemůže deklarativně postavit na stranu brutálního autoritativního režimu proti slabým znásilněným národům. To dělá jenom naprosto nedůstojný šašek. Stydím se za naše ústavní činitele,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…