Pavel Šafr sepsal psychologický profil Zemanova fanouška. Sedí na vás?

23.12.2015 10:59

Server Pavla Šafra důrazně varuje před možným mocenským spojením prezidenta Miloše Zemana a současného ministra financí Andreje Babiše (ANO). První dělá vše proto, aby obhájil post prezidenta, a druhý si brousí zuby na křeslo premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), kterého Zeman nesnáší. V Česku se jistě najdou lidé, kterým by se mocenské spojení obou pánů líbilo a Svobodné fórum tyto voliče nijak nešetří.

Pavel Šafr sepsal psychologický profil Zemanova fanouška. Sedí na vás?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a Andrej Babiš znehodnocují státní dluhopis za 4 miliony a snižují tak o tuto částku státní dluh

Andrej Babiš a Miloš Zeman ohrožují demokracii. Každý jinak, ale ohrožují. Babiš chce získat více a více moci, aby mohl ještě znásobit svou sílu oligarchy, a Zemanovi se líbí pozornost, které se mu dostává. Je pro ni ochoten udělat leccos, provokuje ve velkém. Najdou se přitom voliči, kterým to nevadí. Naopak by mocenský blok obou pánů přivítali. Jaké názory jsou příznivcům Babiše a Zemana společné?

„Parlamentní demokracie je ‚žvanírna‘. Nejlepší by bylo nahradit ji vládou osvícených jedinců, kteří by řídili celý stát a naše životy, kterým by vštěpili určitý řád. Zeman to prokázal sestavením vlády svých kamarádů bez ohledu na parlamentní většinu. Babiš dává opakovaně najevo, že by nejraději vládl sám a nejlépe bez opozice. To je jistě nejefektivnější řešení,“ lze se dočíst na serveru.

Celý text naleznete zde

Voliči zmíněných pánů jsou také přesvědčeni, že pro současnou situaci klíči v roce 1989 necinkali. Pokud vůbec cinkali. Jsou přesvědčeni, že to v Česku jde od desíti k pěti. Je přitom jedno, že Zeman volá po sociálním státu švédského typu a Babiš prakticky žádný program nemá. Nabízí ale změny, protože to lidé chtějí slyšet.

Příznivcům Babiše a Zemana také nevadí, že ve vládě sedí muž, který nemá čisté lustrační osvědčení a nevadí jim ani to, že prezident vyznamenává bývalé komunistické ministry, kteří drželi v chodu autoritářský režim. Nevadí jim ani střet zájmů Andreje Babiše ve vládě a spolu s oběma pány jsou tito voliči přesvědčeni, že protiruské sankce představují špatnou cestu. Tuto charakteristiku je také možné shrnout slovy „příklon státu na východ je v pořádku“.

V migrační krizi dominuje populismus

„Oba politici se vezou na vlně veřejného mínění v otázce imigrační krize. Snaží se přitom vytlouci politický kapitál překrývající jejich problematické stránky. Často se oba odchylují od oficiální linie České republiky. Nečitelná a nejednotná zahraniční politika státu není žádný problém, stejně jako účast na akci extrémistů,“ píše dál Jiří Sezemský.

K dovršení všeho zlého příznivcům Babiše a Zemana nevadí, že jejich politici neplní sliby, nevadí jim, že stát získává stále více možností, jak kontrolovat občany, a slyší na teze o boji s korupcí. Společní voliči Babiše a Zemana také považují média za svého nepřítele. Na tom se ostatně shodnou i Zeman s Babišem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…