Pavel se bude stěhovat do Lumbeho vily. Přišla mu depresivní, ale už proběhla rekonstrukce

17.04.2023 22:22

Prezident Petr Pavel se s manželkou chystá přestěhovat do Lumbeho vily, datum zatím není stanoveno, nyní probíhají úpravy interiéru, informuje server iDNES.cz.

Pavel se bude stěhovat do Lumbeho vily. Přišla mu depresivní, ale už proběhla rekonstrukce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Petr Pavel

„Manželé Pavlovi jsou rozhodnuti se do Lumbeho vily nastěhovat, ale není stanoven přesný termín, v tuto chvíli se pracuje na úpravách interiéru, stěhování proběhne následně,“ uvedla pro iDNES.cz Markéta Řeháková.

Dříve Lumbeho vilu využíval Václav Klaus, Miloš Zeman a poté tam bydlela jen Zemanova manželka. „Já nevím, možná se tam Ivana Zemanová cítila dobře, moje žena teda se tam moc dobře necítila a já samozřejmě se cítím dobře tam, kde se ona cítí dobře,“ sdělil Petr Pavel.

Pavel se již dříve nechal slyšet, že uvnitř vily je depresivně působící tmavá výmalba a černý lesklý nábytek. „Jestli se nám podaří, a myslím si, že by to nemělo být nic tak náročného, tento nábytek, který tam je, využít někde jinde a dát tam nábytek, který bude světlejší, případně to vymalovat tak, aby to působilo trochu veseleji,“ uvedl prezident.

„Budeme bydlet minimálně přes týden v Lumbeho vile,“ dodal Pavel v pondělí na tiskové konferenci k novým bezpečnostním opatřením na Hradě. K úpravám zde podle něj nedošlo minimálně dvacet let, vyžaduje to proto drobné opravy.

Naopak podle prezidenta Pavla není třeba v Lumbeho vile navyšovat bezpečnostní opatření, zajištěná je budova dostatečně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…