Pavlíčku, mám pro tebe ty prospekty na Suzuki. Novináři čtou z rozsudku nad soudcem Havlínem

01.11.2015 9:57

Dnes již bývalý soudce Ondřej Havlín, jenž byl dosud nepravomocně odsouzen za korupci, má další problém. Objevily se nové důkazy o tom, že uplácel státního zástupce, aby ovlivnil vyšetřování nehody. Ukázaly to policejní odposlechy. Kladenský soudce Petr Sedlařík má za to, že úplatek byl nejen nabídnut, ale i předán, a to státnímu zástupci Pavlu Suchánkovi.

Pavlíčku, mám pro tebe ty prospekty na Suzuki. Novináři čtou z rozsudku nad soudcem Havlínem
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Důkazní situace je takové síly, že dovoluje závěr o tom, že Havlín Suchánkovi nejen nabídl, ale ze svého pohledu i poskytl úplatek,“ napsal Sedlařík v rozsudku týkajícím se Havlína. Státní zástupce to ovšem důrazně popírá. Podle soudu měl dostat 50 tisíc korun, ale není jasné, jak s nimi naložil. Nelze dokonce vyloučit, že je vrátil. Informace přinesl server Aktuálně.cz. „Já jsem rozhodně nikomu nic neslíbil. Žádné výhody ani peníze jsem nepřevzal,“ prohlásil žalobce Pavel Suchánek.

„Pavlíčku, kdy půjdeš ke mně na soud, mám pro tebe ty prospekty na to suzuki,“ měl v odposleších Havlín lákat státního zástupce Pavla Suchánka. Šlo o ovlivnění vyšetřování nehody v opilosti v roce 2013. Soudce Sedlařík se domnívá, že k předání úplatku nakonec skutečně došlo.

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová je připravena zabývat se rolí státního zástupce Suchánka, až padne pravomocný verdikt v kauze soudce Havlína. Ten dosud na lavici obžalovaných zatím neseděl, nebylo k tomu dost důkazů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…