Peake a Kočí si můžou podat ruce. Přeběhlice, komentuje Tejc

17.04.2012 20:59

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc vidí v odchodu Karolíny Peake z Věcí veřejných jen dohodnutou hru. Podle něj Peake udělala to samé co Kristýna Kočí.

Peake a Kočí si můžou podat ruce. Přeběhlice, komentuje Tejc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

"Karolína Peake udělala totéž, co Kristýna Kočí, přestože sama dříve stála po boku Víta Bárty a mluvila o tom, že se přeběhlictví netoleruje. Mohou si teď s Kristýnou Kočí podat ruce," míní Jeroným Tejc, šéf poslaneckého klubu sociálních demokratů.

Podle něj by měla Peake okamžitě opustit sněmovnu, pokud hodlá vytvořit nový politický subjekt. "Je to dávno dohodnutá hra. Premiér Nečas chce po vzoru Topolánka vládnout pomocí přeběhlíků," tvrdí Tejc.

Podobně se vyjadřuje i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Podle něj by měly být co nejdříve předčasné volby. "Odchod Karolíny Peake z Věcí veřejných znamená definitivní rozpad této vládní politické strany," napsal v tiskovém prohlášení.

Peake zakládá novou politickou platformu. Zatím se k ní připojili například Dagmar Navrátilová, Viktor Paggio, Kamil Jankovský nebo Lenka Andrýsová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…