Peake o svém manželovi: Spolupracovat s ním nechci, mluvil mi i do porodu

31.01.2013 8:23

Místopředsedkyně vlády a exministryně obrany Karolína Peake (LIDEM) se v rozhovoru pro magazín Ona Dnes rozpovídala o svém manželu Charlesovi a o tom, proč jej nezapojila do své strany LIDEM.

Peake o svém manželovi: Spolupracovat s ním nechci, mluvil mi i do porodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Karolína Peake navštívila generální štáb. Ještě netušila, že ji odpoledne premiér odvolá

Zatímco Věcem veřejným pomáhal Charles Peake s kampaní, z dění kolem strany LIDEM jej místopředsedkyně vlády vynechala.

"Chtěl nám pomáhat s marketingem, velmi se angažoval, ale já to během pár dnů utnula s tím, že by to nefungovalo," vysvětlila Peake. "Byla bych mezi mlýnskými kameny. Kolegové by říkali, že je nesnesitelný, a on to samé o nich," dodala exministryně obrany.

Sama si prý několikrát ověřila, že v politice s manželem spolupracovat nechce. "Manžel totiž říká 'pomáhat', ale v podstatě myslí, že by mě rád řídil." A i když Peake dominantní muži imponují, je si vědoma toho, že žít s nimi je někdy obtížné. O to víc se to ukazuje v profesionální spolupráci.

Mluvil i do porodu

"Stavěli jsme s manželem dům - a to si člověk vyzkouší, zda s tím druhým může pracovat nebo ne - a já si řekla, že ne," vysvětlila Peake a přidala i vtipnou příhodu. "I na porodním sále mě nutil, abych porodníkovi říkala, že je nějakej mladej a nemá dost zkušeností a že to bude určitě císařský řez, ať si na mě pěkně narýsuje úsečku, aby to potom moc nepižlal," říká Peake.

Vicepremiérka Nečasova kabinetu v rozhovoru přiznala, že poté, co byla po osmi dnech odvolána z funkce ministryně obrany, uvažovala na chvíli o tom, že skončí v politice a veškerou energii bude věnovat své rodině. Nakonec v ní prý ale převládlo přesvědčení, že by neměla odcházet od rozdělané práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …