Peake souhlasí s Blažkem: Ano pro výběrové řízení státního zástupce

20.07.2012 11:46 | Zprávy

Ústecká státní zástupkyně Lenka Bradáčová nechce nijak komentovat to, že ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) rozhodl, že se na post vrchního státního zástupce v Praze vypíše výběrové řízení.

Peake souhlasí s Blažkem: Ano pro výběrové řízení státního zástupce
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek čile gestikuloval a promlouval s poslanci napříč politickým spektrem

„Já tento postup pana ministra komentovat nebudu, ani nemohu," řekla Českému rozhlasu Bradáčová. Nezpochybňovat kompetenci ministra se rozhodnula také místopředsedkyně vlády Karolína Peake.

Ta pro ParlamentníListy.cz uvedla: "Vypsat výběrové řízení je plně v kompetenci ministra spravedlnosti, který nese odpovědnost za fungování státního zastupitelství. Výběrové řízení ale musí proběhnout tak, aby jeho výsledky byly nezpochybnitelné. Příští týden se potkám s Pavlem Zemanem a zeptám se i na jeho názor."

Už při svém jmenování ministrem Blažek upozornil, že státní zástupci by neměli mít pravomoci bez kontroly. Například jmenování šéfa připravovaného protikorupčního státního zastupitelství by tak nemělo být v moci pouze jednoho žalobce. Blažek tehdy zdůraznil, že ministerstvo je státnímu zastupitelství nadřízené.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…